web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Tonight thank God it’s them instead of you

Jeg våknet tidlig i dag og ble liggende og tenke på Bjarne Håkon “Banjo” Hanssen og den uttalelsen som jeg glemte å nevne i innlegget mitt om ham i går. I intervjuet med Klassekampen presterte mannen å si at FNs barnekonvensjon er viktig, men at norske styresmakter ikke kan ta større ansvar enn foreldrene. Dette i forbindelse med at at ti år gamle Denis Omeri nå blir tvangsreturnert sammen med familien sin til en landsby i Kosovo hvor han ikke har vært på seks år og de snakker et språk han ikke forstår. Jeg kjenner ikke saken godt nok til å si noe om den, men uttalelsen til Banjo svirret rundt i hodet mitt slik at jeg ikke fikk sove igjen. Mannen povoserer meg faktisk bare mer og mer, og jeg hadde tenkt å skrive en lang post om akkurat dette, men helvete heller. Det er julaften, og den kan man vel ikke kaste bort på å hisse seg opp over uspiselige politikere. Nei, man kan faktisk ikke det. Les heller Saccarinas debut i bloggebyen.

Jeg har vel ønsket dere en god jul før, men jeg kan jammen gjøre det en gang til. Ha en fortreffelig aften og ta vare på deres nærmeste. Hjorthebloggen forsøker herved å ta seg en juleferie frem til andre juledags kveld, da jeg skal jobbe noen timer og sikkert ikke har noe særlig bedre å ta meg til enn å søke på Aylar Lie eller skrive intetsigende bloggeposter.

…og nå, i dusjen. God Jul!

4 Comments

 • 24 December, 2005 - 3:18 pm | Permalink

  God jul, Hjorth!
  Kos deg, med eller uten gitar.

 • 26 December, 2005 - 11:48 pm | Permalink

  Hmmm…hvis det er flere enn meg selv som skal kose seg så er det vel best j eg lar gitaren stå.

  Fortsatt God Jul!

 • 29 December, 2005 - 2:44 pm | Permalink

  Den sangteksten er helt utrolig. Og there won’t be snow in Africa this Christmas heller.

  Kjenner ikke den konkrete saken, og spør ikke meg hvorfor Jens Stoltenberg valgte Bjarne Håkon Hanssen.

  Men Omeri høres litt albansk ut, og hvis en kosovoalbansk familie har fått midlertidig humanitært opphold er det ingenting som tilsier at de ikke skal tilbake igjen, nå som det har vært relativ fred og fordragelighet i Kosovo i årevis, og albanerne er den kontrollerende majoriteten.

  Hvis vi ikke kan returnere kosovoalbanere, kan vi ikke returnere noen. Jeg tror de aller fleste andre som har fått midlertidige oppholdstillatelser kommer fra verre kår enn dem.

  Da må vi i så fall kutte ut konseptet midlertidig oppholdstillatelse.

 • 29 December, 2005 - 10:17 pm | Permalink

  Vi kan sikkert returnere voksne kosovoalbanere med midlertidig oppholdstillatelse uten at særlig mange vil mene det gjør så mye. Spørsmålet blir imidlertid litt vanskeligere når det er små barn inne i bildet. Hvis barnets beste skal være det avgjørende så er det vel liten tvil om at en ti år gammel gutt som har bodd seks år i Norge og ikke kan språket i området han blir returnert til ville hatt best av å få bli i Norge. Så kan selvfølgelig både foreldrene skyve barna foran seg og tvinge Banjo til å si slike dumme ting som at staten ikke kan ta større ansvar enn foreldrene, noe som egentlig betyr at staten ikke kan ta større ansvar for utenlandske barn som tilfeldigvis måtte befinne seg i Norge enn foreldrene. Eller med andre ord, vi driter stort sett en lang marsj i hvordan barn i asylmottakene har det for vi skal snart sende de fleste av dem ut igjen uansett.

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: