web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Gunnar Prestegård

Er det noen som husker lysluggen og mørkemannen Gunnar Prestegård? Mannen fra det ytterste kristne høyre, abort og homofiliforkjemperen som i sin tid oppfordret til boikott av Solo siden de hadde støttet en opplysningsfilm om homofili med penger? Nå skal ikke jeg påberope meg å kjenne de innerste irrganger i Kristelig Folkepartis maktsenter, men det at Prestegård i dag er forstander for menighetssøsterhjemmet og ikke i partiets øvre maktsjikt må da skyldes at det selv der i gården er visse grenser for hvor mørke mennene kan være? Prestegård selv er da heller ikke så glad i mørke menn, ihvertfall ikke de som bekjenner seg til islam. For et par år tilbake måtte Prestegård, noe motvillig, ut og beklage en uttalelse om at "Gud har kun én ambassadør, det er Jesus. Han har en unik posisjon, og Muhammed rekker ikke opp til anklene på Ham". Hva er dette for noe da? De religiøses variant av "faren min er sterkere enn faren din" argumentasjon? Prestegård tok allikevel ikke større lærdom av dette, og selv om han ikke sitter i partiledelsen så fortsetter han med ujevne mellomrom å uttale seg om islam i partiets organer. Nå har han visst skrevet et innlegg i bladet Telemark, som er et KrF-organ, og innlegget blir gjengitt "by-proxy" i TAs nettutgave i dag. Innlegget er et sammensurium av nedlatende holdninger til den "anti-kristne" religionen islam, og oppfordrer til oppgjør med de antikristelige verdier i vårt samfunn. Vel, hvis det er Prestegård og Høybråten som representerer de kristelige verdiene så er det vel heller i den retningen vi bør ta oppgjøret? Sånn sett så kan kanskje en av de mest positive sidene ved Høybråtens røykelov være at den har gjort KrF og Høybråten uspiselig for store deler av folket. Vi trenger ikke, ønsker ikke, noe sterkt Kristelig Folkeparti dominert av Prestegård og Høybråtens ideologi.

Leave a Reply

%d bloggers like this: