web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Demokratene bruker filibuster mot seg selv

Demokratene erklærte i dag at de vil bruke en filibuster mot nominasjonen av dommer Samuel Alito til Høyesterett så lenge de kan skaffe nok stemmer til å beseire seg selv og hindre debatt. Strategien er designet for å sende et klart budskap om at de sterkt motsetter seg “denne kontroversielle kandidaten” og vil definitivt støtte ham

Senator Hillary Clinton uttrykte sin støtte til filibustertaktikken så fort han hadde fatt bragt på det rene at en slik taktikk ville ende med et sikkert nederlag. “Jeg mener vi bør gjøre alt vi kan for å stoppe denne nomineringen,” sa hun. “Amerikas fremtid avhenger av dette.”

Senator Barack Obama — som ikke har sagt noen ting for å reise motstand mot Alito eller for å prege debatten omkring nominasjoner til Høyesterett gjennom hele sin karrire i senatet — støttet motvillig en i-siste-liten-filibuster. Til journalister kritiserte han Demokratene for deres manglende evne til å reise motstand mot nominasjonen og prege debatten rundt Høyesterettsnominasjonene — særlig mens de baserte seg på i-siste-liten taktikk. “Måten jeg jobber på byr meg i mot,” uttalte han på et talk show søndag morgen.

Senator John Kerry, som var forferdet av tanken på at Samuel Alito kunne innta Høyesterett, benektet at han smisket for sin velgerbase gjennom å lede kampen for en filibuster. Journalistene kunne melde at Kerry hadde en finger i vinden hele tiden mens han snakket.

Demokratenes leder, Howard Dean, forsøkte å hylle Demokratenes strategi som en seier. “Ingenting er viktigere for Demokratene akkurat nå enn å vise at vi kan stå samlet og være på sak,” sa han. Vi har i dag vist at sammen er det ingentig vi kan gjøre.”

Leave a Reply

%d bloggers like this: