web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

En serie uforutsette hendelser, del 3

På plass hos mine foreldre fisker jeg frem termometeret for å finne ut hvor landet ligger. Jeg vet jo at Junior har feber, men blir likevel overrasket over at målingen viser 39,5. Jeg synes dette er i overkant høyt, og bestemmer meg for å forsøke å gjøre noe med saken. Jeg finner frem beholdningen med Paracet stikkpiller, og ser til min fortvilelse at jeg ikke har piller med riktig styrke for Junior. Jeg har piller beregnet på babyer under 4 måneder, og jeg har piller beregnet på barn fra 1 og 1/2 år. Men altså ingenting som passer til syk liten gutt på 11 måneder.

Jeg vurderer å kjøre til byen for å kjøpe nye piller, men liker ikke helt tanken på å reise fra Junior, selv om han er under tilsyn fra flinke besteforeldre. Jeg bestemmer meg derfor for å forsøke med det svakeste pillene, til babyer under 4 mnd, ut fra en tanke om at disse neppe kan gjøre noen skade.

termo.jpgOg det gjør de da heller ikke. Feberen synker litt etter at pillene er administrert, og det er nok til å berolige meg i noen timer. Men ut på kvelden øker feberen på igjen, og Junior er slapp. Jeg måler og måler, og Junior blir etter hvert kjempesint på hele termometeret. Hver gang jeg slår det på sier det “Biip” fra termometeret og “Hyl” fra Junior. Feberen er tilbake på 39, 5, og pillene hjelper ikke. Hva skal jeg gjøre? Først ringer jeg til Hjorthen og sender ham på butikken for å se om de har rette sorten der. Det har de ikke, kun piller fra 1 og 1/2 år å oppdrive der.
Jeg bestemmer meg for å ringe legevakten, for å høre om jeg kan bruke de pillene jeg har, eller om det er mulig å få tak i rett sort hos dem. Legevaktsordningen i Høljebyen er litt spesiell. Om dagen er den lokalisert på legesenteret, men om kvelden er den på det puslete og nedleggingstruede lokalsykehuset. Legevaktstelefonen er bemannet av sykepleiere på sykehuset. Og der er det jeg havner når jeg ringer, siden det er kveld.

sjukehuset.jpg

-Du er kommet til Legevakta, hva kan jeg hjelpe med?

– Ja hei, dette er Flopsy. Jeg har en sønn på 11 mnd her, med høy feber. Jeg var på legevakta tidligere idag, og han har en virusinfeksjon. Problemet er at jeg ikke har riktig type stikkpiller tilgjengelig, og jeg får ikke ned feberen hans. Jeg har bare piller som er for babyer under 4 mnd og barn over 1 1/2 år, og han er som sagt 11 mnd. Tror du jeg kan gi ham de pillene jeg har, eller er det mulig å få kjøpe noen i rett styrke av dere?

– Øh, stikkpiller ja. Hvor tung er han?

-Nei, han er vel ca 9 kilo tenker jeg.

-Et øyeblikk (forsvinner fra røret, men kommer tilbake etter kort tid). Joda, vi har stikkpiller her. 250 milligram, fra 1 og 1/2 år.

– Eh ja, men akkurat den typen piller har jeg selv også. Det er jo ikke dem jeg trenger. Junior er bare 11 mnd, og jeg trenger noe som er tilpasset hans alder og størrelse.

– Øh, jammen du sa jo stikkpiller! Hvilke piller er det du trenger, egentlig? (litt irritert i stemmen).

– Jeg trenger stikkpiller! Paracet! 11 måneder gammel baby! (frustrert Flopsy)

– Jojo, men hvor mange milligram, liksom?

– Jammen det vet da ikke jeg, jeg har jo ikke de pillene tilgjengelig! Men hvis jeg må gjette så vil jeg tro at riktig styrke er omtrent 125 milligram (Flopsy, når også kjemikalie-ekspert)

– Et øyeblikk (forsvinner, og kommer tilbake). 125 milligram ja, fra 4 mnd og til 1 1/2 år. Det er kanskje de du mener?

-Ja! Har dere noen sånne? Og kan jeg få kjøpe dem?

– Vi har tre stykker, du kan komme og få dem på vaktrommet på sykehuset. Det er ikke så mye, men det rekker vel til over natta.

Jeg takker for tilbudet, og legger på. Tør fortsatt ikke å reise fra Junior, og tar derfor med meg både han og besteforeldrene på pille-shopping. Vel fremme får jeg eska med de tre stikkpillene presentert. De koster den nette sum av 6 kroner, og jeg har selvsagt bare en 200-lapp på meg. Sykehuset kan ikke veksle. Jeg må derfor ned igjen i bilen, for å skrape sammen de 6 kronene fra besteforeldre og parkeringspenger liggende i bilen.

Junior får medisinen sin, og han sovner i fanget mitt. Det blir en lang og søvnløs natt for meg, for det er ikke så lett å sove når Junior er syk

(fortsetter litt til, heng med, heng med!)

 • 19 November, 2007 - 10:05 pm | Permalink

  Uff, dette er påkjenning altså! Disse småtassene får jo så fort høy feber også, og det er skremmende å føle at man helt mister kontrollen. Godt dere fikk tak i medisin og fikk såpass god hjelp da du ringte/dro på legevakta. De fleste foreldre vil jo bekymre seg når barna blir så syke, men med vår historie øker vel bare panikken mange ganger i forhold.

  Håper han er mye bedre nå! God bedring. 🙂

 • Flopsy
  20 November, 2007 - 12:13 am | Permalink

  Lothiane: Ja, det er virkelig en påkjenning. Og så er det så vanskelig med så små barn også, for de kan jo ikke si ifra hva det er som plager dem.

  Jeg tror nok vår erfaring (som du dessverre deler også) gjør oss litt mer paniske enn gjennomsnittet. Og jeg tenker at sånn er det bare, og at det må vi bare tillate oss selv å være. Vi har jo en del mental bagasje, og den nytter det ikke å bli kvitt. Vi får heller lære å leve med den.

  Det går bedre og bedre med Junior nå. Takk for gode ønsker 🙂

 • 22 November, 2007 - 12:04 pm | Permalink

  Hvis du skraper av halvparten av en 500mg stikkpille sitter du igjen med en 250mg stikkpille. Hvis du skraper av halvparten av den igjen, sitter du igjen med en bitteliten stikkpille med kun 125mg virkemiddel. Det gjelder å skrape slik at det passer til barn på for eksempel 11 måneder.

  Det kan ikke skje noe farlig, for man får heldigvis ikke kjøpt stikkpiller med en kilo virkemiddel i for eksempel. Bare skrap deg frem, du. 🙂

 • 22 November, 2007 - 1:36 pm | Permalink

  Mona: Takk for tipset! Jeg var inne på tanken, men tok ikke helt sjansen. Visste ikke om virkestoffet var såpass jevnt fordelt at denne løsningen kunne brukes. Men skal huske på det til neste gang (huff, jeg vil ikke at det skal bli noen neste gang, kjenner jeg).

  En kilo virkemiddel hørtes i overkant skummelt ut for små barn ja. Men det hadde sikkert tatt hodepinen min, tror du ikke? 😉

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: