web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Tøffe Hjorthen rir igjen

Som alle dem som forsøker å vedlikeholde en blogg vet så er motivasjonen og inspirisasjonen en riktig berg og dalbane. Noen ganger er det ikke så lett å finne noe å skrive om, og derfor er jeg ytterst takknemlig hver gang mine høyst ærede lesere kommer med tips. Her forleden var det en anonym kommentator som kom med følgende tips:

– Som andre tips til morsomme ting fra Hjorth er kanskje litt erting av Salman Rushdi fordi han bruker briller, eller av Hirsh-Ali fordi hun er mørk?

Dette er både bra og kreativt og nettopp slikt som gjør det lettere å være en blogger i folkets tjeneste. Vi får se hva vi får til.

Når det gjelder Rushdie og briller så har det seg jo slik at også undertegnede bruker briller, så her er det i grunnen bare å spøke i vei med god samvittighet. Men hvor morsomt er det egentlig med brille-vitser da dere? Det hadde muligens sin sjarm å få førsteklassekollegaer til å gråte ved å kalle dem brilleslanger i sin tid, men det stadiet har man vel vokst fra? Nei, det er vel så at Rushdie har så tjukke brilleglass at han kan se inn i fremtiden, og den historien om den gangen Rushdie var ute og kjørte bil men ble stoppet av politiet har vel alle hørt? Politimannen ba om å få se førerkortet, og der sto det at Rushdie var avhengig av briller for å kjøre bil. Det var bare det at han hadde ikke briller på seg. Politimannen påpekte dette og Rushdie svarte: I have Contacts.
Jeg driter i hvem du kjenner, svarte politimannen, og det var det sertifikatet.

Nei, jeg tror vi lar brillevitsene ligge og heller henleder oppmerksomheten på filmen International Gorrilay fra 1990. Her er handlingen kort fortalt at den islamske verden står på kanten av stupet. Salman Rushdie vil gi den det lille dyttet som trengs for å pulverisere hele greia gjennom å starte en kjede av casinoer og discoteker i Pakistan. Naturligvis for å fremelske umoral, lettsindighet og alt som er gøy med de vestlige demokratier. Dette må stoppes og Mustafa Qureshi slutter i jobben som politimann og danner gruppen Mujahid sammen med sine arbeidsløse brødre for å stoppe Rushdie før han ødelegger alt som måtte være igjen av anstendighet på jorda.

Rushdie er her fremstilt som ondskapen selv, og torturerer sine stakkars ofre ved å tvinge dem til å høre på høytlesning fra Sataniske Vers. Mujahid er imidlertid ikke tapt bak en vogn, og kler seg ved et tilfelle til og med ut i Batmankostymer…


Til slutt blir den onde og utspekulerte Rushdie tatt av dage via laserstråler fra fire flyvende Koraner. Intet mindre altså. Se opp for flygende bøker de nærmeste dagene Selbakk!

Filmen ble først forbudt i Storbritannia, men takket være Rushdie selv ble forbudet opphevet etter ganske kort tid. Hvis noen kan skaffe meg denne filmen vil jeg være ytterst takknemlig, for dette hørtes fantastisk morsomt ut!

Så til Hirsh-Ali. Her har jeg atter tydd til mine tegneferdigheter for å spøke litt med denne tapre kvinnen. Hva er det vi ser her?


Riktig svar skal være Ayaan Hirsh Ali som sloss mot to islamske kvinner kledd i burka inne i en tunnel. Ryktene vil ha det til at en av de burkakledte er en dansk pike som går under navnet “den lille havfrue.” Hvorvidt det medfører riktighet aner jeg ikke, men jeg kommer sannsynligvis ikke tilbake med mer om saken.

Leave a Reply

%d bloggers like this: