web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Crazy Nights

Det er stille på hotellet i Januar og Februar, men som man har lært seg gjennom noen lange år som nattevakt: Det holder med en fyllik for å føkke opp natta.

Når jeg kom på jobb klokka elleve satt det tre stykker i lobbyen og pratet, men ellers var det stille. Jeg så frem til en rolig aften på jobb. Ikke lenge etter at jeg hadde sendt min kollega hjem så kommer det en fyr inn og bort til baren. Han bestiller en pils og en jeger. Det får han, men etter en slurk av glasset begynner han å klage.

– Er dette Hansa?

– Javisst

– Det smaker som Ringnes.

– Det var nå litt pussig, for det er altså Hansa.

– Denne vil jeg ikke ha, den smakte rart. Jeg vil ha Hansa på flaske i stedet.

Nå smakte ikke jeg på ølet, men jeg kan jo kjøre noen lokalpatriotiske morsomheter om at dårlig Hansa smaker omtrent som god Ringnes? Eller vi kan anta at det faktisk var snakk om Hansa som det ikke var noe som helst galt med siden ingen noensinne har klaget på ølet vårt (unntatt i den perioden vi faktisk hadde Ringnes da) men det samme kan det i grunnen være. Han fikk Hansa på flaske og den var visst mye bedre.

Er det ikke OL-åpning på TV, spør han. Tja, akkurat nå er det ihvertfall nyheter ser det ut som, sier jeg, og fyren tar med pilsen og jegeren bort til et passende bord. Tilfeldigvis er bordet rett ved siden av de tre som sitter der fra før.

– Har dere fjernkontrollen til TV’en spør fyren så de som sitter ved nabobordet, noe man skulle tro var et ganske uskyldig spørsmål. Neida. En av karen begynner å blåse seg opp og kommer med en lang tirade om at han er gjest på hotellet og vil ha seg frabedt slike spørsmål. Vi som jobber her er rett adresse for slikt. Han må bare ikke komme her og tro han kan få noen spesial oppvartning bare fordi han er av utenlandsk avstamning og har caps som det står USA på. Neida, her må han lære seg at det er andre regler for hva som er godkjent oppførsel.

Jeg er imidlertid kjapt på pletten med fjernkontrollen og hindrer dermed kanskje at det hele eskalerer. Fyren med caps og utenlandsk avstamning (fra Sverige) sier unnskyld en masse ganger og alt roer seg igjen.

Etter en liten stund så skal så fyren ut og røyke, og da stopper han ved resepsjonsdisken og bruker utestemmen sin til å spørre om han fyren var helt god? Hadde han fått litt mye konjakk? Hadde han litt for mye dollar og trodde han var kar? Jeg svarer med innestemmen og prøver å la være å fornærme noen som helst. Det forhindrer ikke at jeg får en lang lekse om at han selv jobber som sveiser, har alle de sertifikater som finnes i hele vide verden, han er ikke millionær men det går da rundt. Yippiekayyeyymotherføkker! Til slutt går han faktisk ut og røyker også.

Trekløveret bryter opp like etterpå og vår venn med capsen kommer inn igjen. Ringer i mobilen og bruker “ute i storm og sterk trafikk-stemmen” helt til ingen gidder å snakke med ham lenger. Kjøper mer jeger, blir mer og mer pratsom, og mindre og mindre sammenhengende. Det er snart på tide å sette en stopp for videre jeger-innkjøp. Han får en til, som jeg sier er den siste. Deretter finner jeg ut at det er på tide å gjøre et par arbeidsoppgaver på bakrommet slik at jeg slipper å høre på mere rørepreik. Når jeg kommer tilbake igjen er fyren på tur ut. og ting kan vel tyde på at jeg burde ha stoppet serveringen en jeger eller to tidligere. Jeg går bort til bordet hvor han satt,og der lurer jeg et øyeblikk på om han har spydd. Det er noe grumsete guffe oppe i telysholderen og på sofaen vis a vis er det en stor våt flekk. Det viser seg imidlertid at det bare er ølsøl, og at fyren på et eller annet vis har klart å knuse stetten på ølglasset. (Stett på ølglasset ja, vi er klar for Høyrefolk når det måtte være)

Jeg vasker og tørker, og når jeg er ferdig med det ser jeg plutselig fyren komme susende frem foran inngangsdøra vår igjen, dragende på en sykkel. Etter flere mislykkede forsøk på å komme seg på sykkelen så gir han opp, setter på sykkelstøtta og kommer inn til meg igjen. Jippi!

– Gi meg to jeger så skal jeg gå hjem.

– Jeg tror du har fått den jegeren du skal ha i dag.

– Mener du det?

– Dypt og inderlig.

– Var det Arve du het?

– Nesten ja, Arne.

– Etternavnet da?

– Johansen

– Johansen? Godt gammelt ekte Bodø-navn. Du har jævla svære biceps til å være en Johansen.

– Jo takk du, men hører du ikke sykkelen roper på deg. Den vil hjem.

– Kjenn på bicepsen min. Jeg er industrirørlegger. Sveiser. Jeg har alle sertifikater. Pumpa på! Det som er medium for deg er low for meg. Kjenn da!

Jeg kjenner selvfølgelig ikke på bicepsen hans, og nei, jeg vil ikke dra krok. Jeg begynner å bli litt lei nå. Jeg forsøker igjen.

– Se sykkelen din, kan du ikke høre den roper på deg?

– Jovisst. Bosse! Bossebossebossebosse! (Nei han het ikke Bosse, men her er vi så diskrete at du aner ikke!)

Tilslutt så går han ut igjen, og rett utenfor døra går han på snørra. Jeg går etter ham for å se om han trenger noe hjelp.

– Jeg trenger ikke hjelp, jeg kommer meg for faen opp selv. Jeg er en bokser for helvete. Karate Kid. Kung fu popp popp!

Han kommer seg på beina igjen og forsøker å demonstrere Kung Fu-ferdighetene gjennom noen luftige spark ca 10 cm over bakken. Jeg får en nesten ustyrlig trang til å tildele Karate Kid et velplassert mae geri i forplantningsorganene, men jeg klarer å styre meg. Etter denne demonstrasjonen prøver han å komme seg på sykkelen igjen, men etter et par mislykkede forsøk gir han opp og bestemmer seg for å trille sykkelen hjem.

Smart trekk. Han lovet å komme tilbake i morgen, men med den farta han hadde oppover gata tviler jeg på at han rekker både hjem og tilbake igjen innen stengetid i morgen. Vi håper naturligvis det beste…

4 Comments

 • Anonymous
  11 February, 2006 - 11:41 am | Permalink

  FORNØYELIG! 🙂

 • Anonymous
  11 February, 2006 - 1:12 pm | Permalink

  Som advokat for “Bosses” etterlatte varsles herved søksmål mot vedkommende som sjenket han snydens og deretter sendte han på sykkel ut i trafikken (eller hva man kaller to rånerbiler i timen). …

 • 11 February, 2006 - 2:10 pm | Permalink

  Morsomt! Og jeg krysser fingrene for at denne karen revurderer sin karriere som alkoholisert – enkelt blir rett og slett bare usympatiske i påvirket tilstand 🙂

 • 11 February, 2006 - 7:02 pm | Permalink

  Det hørtes da ut som en artig skrue. Men skjedde det noe mer med tufsen som klagde på USA capsen? Syns han virka interessant også jeg.

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: