web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Hjorthen ser film: Zombie Flesh Eaters


Play.com er gode å ha når filmtilbudet på Florø Kino av og til står litt tilbake å ønske. Her forleden kjøpte jeg en boks med seks filmer kalt for Box of the Banned. Seks såkalte “Video Nasties” som alle har det til felles at de var totalforbudt i Stobritannia under det verste moralske hysteriet i videoens barndom. Zombie Flesh Eaters er en av disse filmene.

Nå vet jeg ikke hvor kjær denne filmen egentlig er, men mange navn har den ihvertfall. Zombie Flesh Eaters er navnet den gikk under i England. I Italia het den Zombie 2 i et forsøk på å kassere inn på Romeros langt bedre Dawn of the Dead. Romeros film ble nemlig kalt for Zombie i Italia og var en stor suksess der. I USA derimot ble denne filmen kalt for Zombie og det hele kan fort bli litt forvirrende. Regissør er italienske Lucio Fulci som har et stort navn blant enkelte horrorfeinschmeckere. Hvis det er på bakgrunn av denne filmen så vil jeg imidlertid påstå at det ikke er særlig velfortjent, for dette er en rimelig blek Romero rip-off.

Trenger man egentlig gi noe handlingsreferat fra en Zombiefilm? Man hvet vel omtrent hva det dreier seg om? En tilsynelatende forlatt seilbåt driver for vær og vind utenfor Manhattan. Politiet drar ut for å sjekke og jammen så er det ikke en zombie på lur under dekk. En av politimennene blir drept før den levende døde blir skutt og faller over bord. Datteren til han som eier båten og en journalist begir seg i vei til eksotiske Matool for å finne ut hva som har skjedd med pappsen, og finner flere Zombier enn de er i stand til å hanskes med. De klarer å komme seg unna, og tar like godt med seg en kompis som har blitt bitt og de vet kommer til å bli en zombie for å ha bevis for hva som har skjedd når de kommer tilbake til statene. På radioen hører de imidlertid at New York har blitt overtatt av Zombier. Huff og huff…alene på havet med ingen steder å dra og en Zombie under dekk…ihvertfall så slapp de å bekymre seg over fugleinfluensaen.

Filmen er ikke uten kvaliteter, for all del, men den har et soundtrack som kunne ødelagt enhver film. Vi får imidlertid en rimelig kuriøs fight under vann mellom en zombie og en hai, den er litt morsom, og ellers mye tygging på menneskekjøtt uten at jeg vil påstå at effektene her er absolutt fabelaktige, selv ikke for den tiden. (filmen er fra 1979) Her registrerer jeg imidlertid at mange av komentatorene på Imdb er ganske uenige med meg.

Nåvel, filmen er morsom, mest som kuriosa, og fortsatt har jeg fem videonasties igjen som jeg kan “kose” meg med fremover. Rapporter vil følge…heng med!

9 Comments

 • 17 February, 2006 - 1:08 pm | Permalink

  WOW!!! Det var et supert tilbud. Du skal ikke se bort fra at jeg flekker opp kredittkortet og går på dette tilbudet. Så mange bedritne, skitne og jævlige filmer for kun 10 £. Kan nesten ikke bli bedre!

 • 17 February, 2006 - 1:19 pm | Permalink

  Nei, dette er vel nærmest et tilbud man ikke kan si nei til?

  Seks møkkagrufsefilmer samt en førti minutters dokumentar om VHS-filmenes gullalder. Alt for 10 pund, frakt inkl.

  Da er det vel bare å si Løp og kjøp da?

 • 17 February, 2006 - 1:56 pm | Permalink

  Er Cannibal Holocaust med i boksen, Hjorten?

  Jeg kom nemlig til å erindre et megetsigende sitat fra den (fritt etter hukommelsen fra jeg var 14):

  -Ogala dorek, vokke to mava.

  (Eller noe sånt).

  Hva det betyr? Nei, si det. Det er bare sprøtt hva som fester seg i hjernebarken. Sprøtt, sier jeg!

 • 17 February, 2006 - 2:02 pm | Permalink

  Nei dessverre, Cannibal Holocaust hadde absolutt fortjent en plass, mener å huske at den var langt mer “gory” enn denne Zombie Flesh Eaters ihvertfall. Og den var vel også “banned in britain”?

  Boksen består av følgende:

  Zombie Flesh Eaters
  I Spit on your Grave
  The Last House on the Left
  The Evil Dead
  The Driller Killer
  Nightmares in a Damaged Brain

  og dokumentaren Ban the Sadist Videos.

  Mye “morro” for pengene med andre ord?

 • 19 February, 2006 - 4:55 pm | Permalink

  Tja, Evil Dead er jo ganske morsom. Det er vel mer enn man bør si om I Spit on your Grave.

  Fortsatt god film, Hjorten!

 • 19 February, 2006 - 6:21 pm | Permalink

  Jeg har bare sett Evil Dead 2 på en dårlig VHS-piratkopi for mange mange år siden, men jeg mistenker jo at Evil Dead er den som besørger kvaliteten i denne samlingen ja?

  Fortsatt film blir det ihvertfall, og i kveld tror jeg det blir et gjensyn med Robbie Coltrane i glansrollen som psykologen Fitz. Cracker med andre ord. Det gleder jeg meg til.

 • tb
  20 February, 2006 - 9:27 am | Permalink

  Aahhh, Driller Killer, filmen som ble forbudt i England i det øyenblikk filmsensorene leste navnet… 😉 Og Evil Dead; krem! Ekkel moro.

 • 20 February, 2006 - 9:23 pm | Permalink

  En ting skal denne filmen ha. Han første zombien som kommer tassende etter veien er den stiligste zombien noensinne. I de tre sekundene han er i bildet ser vi hvordan en zombiefilm regissert av Leone kunne ha sett ut. Han første som kommer opp av bakken med markene og greier er også fin.

  Og dypp meg i sjokolade og kast meg til lesbene, men jeg liker faktisk en del av musikken. Hovedtemaet er drittøft. Musikken som skal etablere at vi har kommet oss til karibien er derimot det fæleste jeg har hørt noensinne.

 • 21 February, 2006 - 1:45 am | Permalink

  Du sier noe! En Zombiefilm med Leone ved spakene hadde vært snadder!

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: