web analytics

Til Norsk nasjonalt seismisk nettverk

Hei hei Norsk nasjonalt seismisk nettverk.

Jeg skriver bare for å fortelle at de merkelige rystelsene som dere registrerte i går formiddag rundt Høljebytraktene, som ga et utslag på 4.6 på Richters skala, og som dere ikke kunne finne noen logisk årsak til. Jeg tenkte det var greit for dere å vite at det ikke var noe nytt skummelt naturfenomen, men derimot undertegnede som hadde et kraftig anfall av skjelvetokter. Det er ingen grunn til bekymring. Jeg beklager hvis denne opplysningen medfører at de økte forskningsbevilgningene dere så smått hadde begynt å drømme om går i vasken, men jeg mener det er best å være redelig på dette.

Deres ærbødige
Hjorth Tambarskjelve

Jeg kom hjem fra jobb søndag morgen, og satt som vanlig litt foran PC’en før jeg kom meg i seng. Etter en liten stund så begynte det å bli litt kjølig, noe jeg tok som et tegn på at det var best å komme seg under dyna. Jeg gikk opp trappen, stoppet for å klø Gyptipus bak ørene og fortsatte inn på soverommet. Men plutselig så begynte jeg å skjelve noe så vanvittig!

Jeg kom meg under dyna og lå der og skalv. Klarte ikke å slappe av. Jeg skalv sånn at Flopsy ramlet på gulvet. Senga rista, huset rista, gata og hele byen sto en stund og ristet, og på seismisk nettverk klødde man seg i hodet. Hva i all verden var det som foregikk?

Ikke vet jeg. Temperaturen ble målt, og jeg hadde et snev av feber. Ikke mer enn 0,2-0,3 grader og altså ingenting som skulle forårsake slik skjelving. Jeg lå og rista i noe sånt som tre kvarter før jeg endelig klarte å sovne. To timer senere våknet jeg og følte meg relativt pigg, om enn litt mørbanket og stiv og støl i kroppen. Utover dagen begynte imidlertid feberen å øke på. Heldigvis var det noen som kunne ta den siste nattevakta for meg, og jeg snorket og sov meg gjennom dagen.

Hvis jeg skal gjette så dreier det seg vel om en overreaksjon på et snev av forkjølelse eller noe slikt. Jobbeuka var tøffere enn jeg hadde trodd den ville være. Jeg reagerte sterkere enn jeg trodde jeg kom til å gjøre på at fredagen var det en måned siden Thomas døde, og på lørdag så ville han fylt fem år. Jeg vil tro at jeg har vært så langt nede på reservene at når jeg først ble syk så ble reaksjonene deretter.

Jaja, ny legetime i dag. Vi får se om legestanden deler min konklusjon.

Uff…dette var en kjedelig post. Mer moro seinere antar jeg.

10 Comments

 • tb
  14 August, 2006 - 9:31 am | Permalink

  Pass godt på deg sjøl. Lytt til kroppen din. Ta tida til hjelp.. klisje, klisje, klisje… men av og til er det bare klisjeer som gir mening, liksom.. brenn forsiktig, Hjorten, vi er mange som trenger stemmen din, klokskapen din!

 • Fjordfitte
  14 August, 2006 - 12:35 pm | Permalink

  Jeg tror virkelig ikke at det hjelper, men i denne situasjonen ville jeg tatt et varmt bad med kastanje-ekstrakt.

 • 14 August, 2006 - 2:01 pm | Permalink

  Kastanje-ekstrakt? Her i huset er det bare dusjkabinett, stiller du badekar til disposisjon?

 • 14 August, 2006 - 2:48 pm | Permalink

  Sykemeldt i en uke gitt, og jeg føler meg som en snylter!

 • tb
  14 August, 2006 - 2:50 pm | Permalink

  Snylter? Tøys. Du trenger det!

 • tb
  14 August, 2006 - 2:57 pm | Permalink

  Og du trenger sjølsagt også en fisketur: Mørkt øl, gammeldansk, peisbål, fiskestang, sommerstille fjellvann, ørret, bål med svart kaffekjele, ei lat hegre som med et hæst skrik letter fra sin utsiktspost for å overlate fiskevannet til deg.

 • 14 August, 2006 - 3:01 pm | Permalink

  Nå har jeg ikke fisket siden jeg var 10, og jeg tror aldri jeg har fisket i ferskvann. Men så lenge det er mørkt øl så er jeg med! Så kan jeg jo ha kastanje-ekstrakt i fiskevannet og ligge og duppe litt på grunna?

 • Fjordfitte
  15 August, 2006 - 12:50 am | Permalink

  Du kan bade i en balje eller en sånn oppblåsbar greie. Hvis du heller kastanje-ekstrakt i en hel innsjø blir det dyrt.

 • 16 August, 2006 - 12:53 pm | Permalink

  Noen ganger er snille leger som “tvangssykemelder” en det eneste riktig i hele verden.

  Regner med at det er meningen at du skal slappe av og gjøre det som passer deg aller best akkurat nå. Ta vare på deg selv osv.

  God bedring (og god blogging antar jeg *s*)

 • Pingback:   Nina Karin Monsen og jeg — Hjorthen uttaler seg om ting han ikke har greie på

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: