web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Ein Zwei Drei, Memesatan

Vancouver Sun Article on Blogging Darren Barefoot via Compfight

Når Tofte sier hopp så hopper jeg.

Kanskje ikke med en gang. Kanskje ikke så høyt. Men jeg hopper.

Jeg hører på Tofte.

Så derfor denne bloggposten altså. Men jeg tar ikke mot noen awards, eller deler dem videre for den del da. For jeg er for lat til det. Jeg hopper, men jeg orker ikke hoppe så høyt.

Men jeg lar sjelden en anledning til å snakke om meg selv gå fra meg.

Greia er at Tofte har fått noen spørsmål som hun svarer på, og så sender hun spørsmål videre ut i bloggsfæren. Til has-beens som meg. Skal vi bare sette i gang da?

1. Hva har skjedd med bloggen din de siste åra?

Stadig færre poster. Stadig færre lesere. Færre kommentarer når jeg først poster noe. Bloggen har mer eller mindre blitt en lagringsplass for tekster som publiseres andre steder. Den ligger i koma, men ingen har hjerte til å dra ut kontakten, enda det koster flere hundre kroner i året å ha den liggende her.

2. Var alt bedre før?

This wish just to og back, when I know I wasn’t ever really happy. Show me my best memory, it’s probably super-crappy.
Ja, alt var bedre før. Før også.

3. Er det morsommere å skrive for penger?

Nei. Penger suger gleden ut av alt. Egentlig er det ikke morsomt å skrive i det hele tatt. Det som er morsomt er å kommunisere. Dessverre er det ikke så mye kommunikasjon i papiravisa.

4. Hva har du fått ut av å ha en blogg, sånn menneskelig sett, liksom?

Hadde det ikke vært for bloggen hadde jeg hatt to venner på Facebook. Flopsy, og den døde katta vår. Bloggen har gitt meg venner og kjente som jeg setter veldig pris på, fått meg til å føle meg litt mindre alene i verden. Den har gitt meg mer selvtillit, og så har den jo gitt meg inntekter i form av skribentoppdrag litt her og litt der. Også har den jo gitt meg en dose kjeft fra Nina Karin Monsen. Den har vært uvurderlig!

5. Har du lært noe som blogger som du har med deg videre som skribent?

Det vil jeg tro. Bloggpostene ble bedre med årene. Bloggen lærte meg å bli en bedre blogger. Men som skribent lærte jeg nok mest av Helge Øgrims kyndige veiledning i de årene jeg hadde spalte i Journalisten. Ikke noe dill med på den ene og på den andre siden. Våg å mene noe. Sett foten ned, og stå på den. Nei, det var visst Jagland som sa det?

6. Hvor er «bloggosfæren» nå?

Den er overalt nå. Alt er blogg, som Bjørn Stærk vel sa. Det er meninger over alt. Knyttet sammen av Facebook og Twitter. Back in the days kunne jeg komme på nattevakta, skumme avisene, og finne et eller annet å mene noe om. Harve ned en bloggpost. Og folk syntes det var vel og bra, og hev seg på med kommentarer. Nå ville det vært for sent. Innen kvelden kom og jeg rakk å skumme avisene ville folk allerede ha ment en hel masse om alt det var mulig å mene noe om. Og skrevet om det så klart. Mange ville til og med mene akkurat det samme som meg. Riktignok vil de kanskje ikke ha formulert disse meningene like bra som jeg ville gjort, men godt nok til at det ikke er noen grunn til at jeg også skal hive meg rundt og skrive noe om det. Men Facebook kan være gøy det også altså!

7. Har blogginga hatt en pris?

Ja, Dagbladets Gullblogg. Jeg vet ikke om du har hørt det, men jeg vant faktisk en pris i 2005. Fikk en stygg gif i premie. Akkurat det samme som jeg får i denne awarden. Hurra.

Utover det? Nei, jeg tror bloggingen utelukkende var positiv. Egentlig.

8. Er du der nå? Var det dette du ville?

Jeg bare suser av gårde. Jeg ville ikke noe spesielt. Sånn er det fortsatt, så ja, jeg er vel der nå. Fortsatt.

9. Når du er nitti kommer oldebarn (eller venners oldebarn) til å spørre deg hva blogging var, og om det var noe viktig. Hva sier du?

Kan du hjelpe meg på do?

10. Om du kunne trylle med internett og gjøre det enda bedre, hva ville du gjort?

Hagbarth sier at når han blir stor skal han lage en tidsmaskin. Den skal fungere omtrent som en portal, og forresten skal han lage en portal også, og ved hjelp av den skal han bli den første personen på Mars. Det må vel gå an å bruke internett til noe sånt? Jeg har trua!

 

10 Comments

 • tb
  4 March, 2014 - 2:27 pm | Permalink

  1. Så fremt jeg ikke er den døde katta, tar du feil.. jeg kjente deg før du fikk blogg. Syntes egentlig at bloggen tok alt for mye av tida og gjorde at du drev med andre ting inn interessante diskusjoner i debattspaltene til db.no 😉 Og vi var mange som kjente deg før du startet blogg. Sannsynlkgvis ville vi vært venner med deg på fb også..
  2. Øgrim tok feil. Tar feil. Hele verden er på den ene siden og på den andre siden. All sivilisasjon avhenger av det. Menn som setter foten ned og står på den, starter alle kriger. Tvilen er det eneste fornuftige grunnlag for menneskelig handling. Men Øgrim forklarer godt hvorfor journalistikk er crap… Dette står jeg på! Kanskje?
  3. Alt er blogg. Det er meninger over alt. men ikke så mye i bloggene. De er mest meningsløse?
  4. Åååå så godt å skrive kommentar i en blogg. Kjenner meg nesten litt mindre gammel igjen…

  • Hjorthen
   4 March, 2014 - 6:08 pm | Permalink

   1: Jeg begynte jo å blogge fordi diskusjonsforumet på Dagbladet gikk mot en sakte død da, men den tok jo alt for mye tid uansett. Men ok. Uten bloggen ville jeg hat Flopsy, den døde katta, deg og familien Sludder som venner på Facebook.

   2: Skråsikkerhet er alltid et dårlig tegn, men jeg tror likevel en tekst blir bedre om man våger å mene noe, uten alltid å måtte ta forbehold.

   3: Ja, sånn har det blitt.

   4: Føler meg mye mer hjemme i dette kommentarfeltet enn på Facebook!

 • 4 March, 2014 - 6:41 pm | Permalink

  Jeg skriver en kommentar, bare for å skrive en kommentar. Og Hei tb, det var lenge siden sist.

  • Hjorthen
   4 March, 2014 - 6:52 pm | Permalink

   Før ble man gjerne litt uglesett om man bare kommenterte sånn “fin post” kommentarer. Det er en av de beste tingene med å ha blitt stor på internett. Man er liksom ferdig med alle metadebattene.

 • 4 March, 2014 - 8:11 pm | Permalink

  Fin post!

 • 4 March, 2014 - 10:43 pm | Permalink

  Gullbloggen! <3 Snart 10-årsjubileum! Men du milde, jeg har ikke kommet over ennå hvor urettferdig det var at VamPus fikk 10 000 og vi andre INGENTING. INGENTING!

  Hm, snakket vel såvidt i et kommentarfelt om en bloggerreunion sånn rundt sommerstid. Det hadde vært litt koselig. Fru Tofte ønsket seg kanskje noe rundt Litteraturfestivalen. Nå er tanken ute i det åpne kommentarfeltet.

 • 5 March, 2014 - 12:49 am | Permalink

  Eg kjem til å vere på Lillehammer Litterarurfestival frå torsdag til søndag og treng tettare program,

 • tb
  5 March, 2014 - 10:53 am | Permalink

  Enig, Hjorth. Bedre kommentarfelt her.
  Nå har jeg til og med vært innom rasteplassen en tur.. er på tidsreise? 😉
  Og en gang greide jeg å bli sitert i selveste Dagbladet på at på den ene side men på den andre siden. Virket som om jurnalisten var glad for å møte en forsker som kunen si at det ikka var ett tabloid svar. Det mener jeg faktisk veldig klart 😉

 • 21 April, 2014 - 9:49 pm | Permalink

  He-he. (Det var bare det jeg ville si, snakkes på facebook.)

 • Pingback: Meine liebster, endelig kommer det et svar | Forlagsliv

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: