web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

En som var lang og trang på en gang

Bloggen har kommet til Firda. Ja for alt jeg vet så har den vært der en stund allerede, og det er vel ikke så spreke greiene. Litt sånn stusselig kanskje? Hvis redaktøren trenger litt hjelp til å friske opp litt så er det bare å ringe. Jeg kan hjelpe ham for noe sånt som 3000 kroner i uka. Det er billig!

Men han ringer nok ikke, så da får vi kose oss litt med bloggen til kanalredaktøren i Firda. Arild Nybø heter han, og han blogger om buksekjøp i sin siste post. Det er visst ikke bare enkelt. Nybø har mange kriterier som må være på plass før buksa kan få plass i posen og handelen gjennomføres.

For det første så må han handle alene. Alle avgjørelser må tas sammen med ekspeditøren, som gjerne må være kvinne, men ikke for ung, vakker, og uforlovet. Andre kvinnelige personer i husstanden må holde seg unna.

Dessuten må det ikke være mye folk i butikken, og nevnte ekspeditør må kunne se hvilken størrelse han trenger kun ved hjelp av blikket. I nødstilfelle ved hjelp av målebånd, men ikke under noen omstendighet må det forventes at Nybø selv vet hvilken størrelse han bruker. Det skulle da bare mangle. Er det i det hele tatt noen av denne bloggens mannlige lesere som nå på rappen og uten å jukse kan fortelle hvilken buksestørrelse de bruker?

Alt dette virker for meg å være fornuftige forholdsregler, og hvordan det går når de ikke blir fulgt får vi også vite. Hjemme i Nybø-skapet ligger det nemlig en dongeribukse (man sier ikke jeans i Lyskrysset vel?) fra en gang hvor reglene ble brukt og buksa ble prøvd i åsyn av både kone og ung kvinnelig ekspeditør:

– Eg snurra meg rundt og seljaren sa: «Den passa visst fint». Full av sjølvtillit drog eg samtykkande i linningen og sa: «Trur jammen det er litt å gå på også». Men då vi kom heim var den minst tre nummer for trong – heilt uråd å kome ned i.

Et problem også Mira Craig sliter med fra tid til annen…

mira.jpg

Selvsikre menn er sexy sier Mira Craig. De som vet hvilken buksestørrelse de bruker får eventuelt bekrefte eller avkrefte. Men jeg er ikke sikker på om selvsikre menn synes kvinner som ikke er i stand til å kjøpe klær som passer er sexy?

15 Comments

 • tb
  29 January, 2007 - 10:56 am | Permalink

  Helt uten å jukse: 36 (35 med litt slit).

  og rørleggersprekk er da vel litt sexy det? Mira C derimot.. hmmm… “enkel” kan kanskje være sexy det også? “vulgær” også? hadde nok ikke kommet i mine bukser, for å si det slik.. ikke ville jeg kjøpt bukse av henne heller?!

 • 29 January, 2007 - 11:12 am | Permalink

  Du er jo selverklært feminist, så du er vel tvunget til å kunne buksestørrelsen din ja 😉

  Rørleggersprekk sexy? Nå snakker vi om kvinnelige rørleggere håper jeg? I såfall så må vel rørleggersprekken fremstå som litt mindre kalkulert enn den Mira demonstrerer her?

  Men med størrelse 36 så ville jeg da tippe at Mira fint ville kommet i dine bukser?!?

 • tb
  29 January, 2007 - 11:33 am | Permalink

  Jepp, sånt må man kunne! Er faktisk det som avgjør om man er feminist eller ikke, det som teller, så og si. Å kunne buksestørrelsen sin!

  Som feminist støtter jeg også organisasjonen KiM (Kvinner i mannsyrker) så selvsagt snakker vi her om kvinnelige rørleggere! Og frk Craig er så vidt jeg vet ikke rørlegger? Så altså er det ikke en rørleggersprekk?

  36 er faktisk minst en størrelse ned siden for litt siden også…

 • 29 January, 2007 - 11:43 am | Permalink

  Jeg er ganske sikker på at jeg er en mann. Dette gjorde meg enda sikrere.

  Note to selv: Skrive et innlegg om dette.

 • 29 January, 2007 - 11:45 am | Permalink

  “Note to selv”. Jaja.

 • 29 January, 2007 - 11:51 am | Permalink

  Så for en mann å få lov til å gå i tog på åttende mars så må han først dokumentere at han kan dette med buksestørrelser? Er det ikke et eller annet med beinlengde også da? Jeg mener å huske at sist jeg kjøpte bukse endet jeg opp med en som var 34 i livet og 33 i lengde? Jeg får spørre Flopsy.

  Er det et tegn på at Kurt Nilsen har glemt hvor han kom fra når han ikke lenger har rørleggersprekk? Hva med han hoppkometen? Hva er det med disse rørleggerene?

  Allikin; Fint med folk som er trygge på sitt eget kjønn og sin egen identitet. Har du rørleggersprekk?

  Note to Allikin: Vi skjønte hva du mente 😉

 • 29 January, 2007 - 10:54 pm | Permalink
 • 30 January, 2007 - 6:35 pm | Permalink

  Jupp Hjorthen, dette har du ikke så verst kontroll på. Vidde 34 pleier å passe bra. Lengde 32 funker bra, lengde 33 har jeg knapt sett på markedet, og lengde 34 tråkker du på 😉

  Flopsy- som synes det er litt befriende å endelig kunne ta på seg noe annet enn bukser med strikk i livet..

 • 30 January, 2007 - 10:53 pm | Permalink

  Tja, her borte regnes jo 34 og 36 og denslags som mannfolkstørrelser, så kanskje det gir meg noen ekstra feministpoeng at jeg vet jeg bruker størrelse 29? Bortsett fra at iblant passer buksene bedre i størrelse 27, 28, 30 eller 31. Standarder er det jo ikke så nøye med! Og i Junaiten har en ikke noe valg når det gjelder beinlengden, dessverre.
  Men i Norge bruker jeg sikkert fremdeles 36.

 • blues4u
  31 January, 2007 - 9:03 am | Permalink

  32/34 her…

  that´s me!

  OG,
  Hadde Mira Craig hatt 25 år attpå, så ……kanskje!

  forøvrig liker jeg at frøkna i butikken måler meg jeg,
  hver gang….

  ;)))

 • tb
  31 January, 2007 - 10:45 am | Permalink

  Men hva med John Arne Riiiise, hvilken størrelse bruker han? Når han har bukse på, altså?!§ Og vet han det selv? Større enn frk Craig? Større enn IQ’en hans? EQ’en? Kroppstemperaturen?

  Hva skulle forresten norsk presse drevet med hvis ikke folk haadde vært så glade i å vise fram rumpa si?

  note to selv: Slutt å sjekke nettavisene på morran! blir bare kynisk av det.. og litt deppa

 • Du
  22 July, 2010 - 12:06 pm | Permalink

  Gud hjelpe meg, det burde være en slags advarsel over det bildet av Craig, jeg holdt på å kaste opp på skjermen min, hun ser jo ikke ut.

  ” Er det i det hele tatt noen av denne bloggens mannlige lesere som nå på rappen og uten å jukse kan fortelle hvilken buksestørrelse de bruker?”

  Bukser har størrelser? jøss 🙂
  Du har rett, jeg aner ikke, jeg bruker klær som passer på meg, hvilken størrelse det er blåser jeg i. Jeg setter de på, passer de er det greit, passer de ikke prøver jeg noe annet. Vet faktisk ikke størrelsen på et eneste plagg jeg eier når jeg tenker meg om 🙂

 • Du
  22 July, 2010 - 12:10 pm | Permalink

  En ting jeg merket meg;

  “For det første så må han handle alene.”

  Jeg er så enig, jeg handler alene fordi hver gang noen prøver å hjelpe meg eller en ekspeditør gir gode råd, ender jeg opp med å komme hjem med en pose klær jeg ikke liker og som blir liggende bakerst i skapet til jeg kaster de senere en gang. De maser og styrer så jeg føler jeg må kjøpe det de finner frem. Jeg vil bare gå i fred og kjøpe det jeg vil ha i fred og ro, jeg vil ikke ha noen hengende over meg som forstyrrer meg.

 • Du
  22 July, 2010 - 12:16 pm | Permalink

  Ble nå så nysjerrig på hva slags størrelse jeg bruker at jeg måtte sjekke 😆 I mine bukser står det 29/34. Og det forteller meg egentlig ingeting…men jeg går utifra at det er målene på buksene.

 • Pingback: ??????Massiv -???????????? | With you – With me?(Morten Harket.jp)

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: