web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Man kan jo ikke annet enn å le

asia.jpg

Det blir litt sånn som når en av gjestene våre på hotellet, en brite som bare går under navnet Mad Dog, i det ene øyeblikket legger ut om hvor gøyalt det er å ha seg med vakre japanske kvinner i Kobe, for så i neste øyeblikk slå fast at det man burde gjøre med kvinnfolka er å ta dem med ut i skogen og skyte dem. Det blir så far out at det er ikke annet å gjøre enn å le. Akkurat sånn er det med Fremskrittspartiet også. Det går liksom ikke an å ta dem på alvor.

Men latteren stilner vel fort den dagen noen finner bakhagen til Mad Dog full av kvinnelik, og latteren kan fort sette seg fast i halsen den dagen FrP kommer i posisjon også.

Men det er vel liten grunn til å ta Per Bjørnar Røddes uttalelser i VG om norske kontra asiatiske kvinner på alvor. Han er bare en av de siste gjenværende bygdetullingene som Siv Jensen ennå ikke har fått luket ut, og havner neppe noen gang i regjering. Om 37 minutter kommer ingen lenger til å huske navnet hans, og det er sikkert like greit. Men la oss nå bare bruke et par av de minuttene til å le litt av fyren. Her er noen sitater:

Om den norske kvinnen:

– Hun ligner etter hvert på Tårnfrid-karikaturen til Otto Jespersen. Hun er oversminket og vakler mellom kaffe latte-møtene med høyhælte støvletter, moteveske og designerbriller for å vise at hun er kvinne. Og hun har gjerne en solid bilring rundt midjen fordi hun spiser og drikker som en mann.

– Likestillingen har gått så langt at vi snart ender som intetkjønn.

– Selvopptatte karrierekvinner gjør Norge til et kaldt land fullt av frossenpizza og overvektige unger med dårlig nettverk.

Den asiatiske kvinnen derimot:

– Hun er høflig, kler seg pent for å være attraktiv for mannen sin, og hun er sjefen hjemme. Jeg tror mange norske kvinner ville hatt den rollen om vi hadde gitt den status

Røddes konklusjon er altså at norske menn bør hente seg asiatiske koner. Det som er litt morsomt er imidlertid at hvis Fremskrittspartiet hadde fått viljen sin så er det ikke sikkert at Rødde ville fått lov til å hente seg en kone fra Indonesia. FrP vil jo ha maks 1000 ikke-vestlige innvandrere i året, mens det i 2003 var 1100 nordmenn som hentet seg ektefelle fra Asia. Muligens måtte Rødde belaget seg på å stå på venteliste for å få sin kone gjennom tollen?

– Mange menn savner den gode, gamle kjerringa som visste hvordan hun skulle holde familien sammen. Og da mener jeg «kjerring» i en positiv betydning av ordet, sier Per Bjørnar Rødde.

Er det morra si han snakker om?

Det mest forunderlige med denne saken er imidlertid at det ser ut som om denne saken har nådd VG via en e-post som Rødde sendte ut i sinne etter å ha lest oppslaget om at internasjonale forskere foreslår lavere skatt for kvinner for å få flere ut i arbeidslivet. Det kan virke som om store deler av artikkelen består av elementer fra denne e-posten, og allikevel så har altså VG tre journalister og en fotograf på saken.

Så mye ressurser på en nobody av en kommunepolitiker i Hitra som kanskje kan komme inn som vara. Hva i all verden skal de gjøre hvis for eksempel en ordførerkandidat i Oslo skulle finne på å bade naken hos Rimi-Hagen? Har de nok folk?

Oppdatering: Jeg glemte visst å linke til selve artikkelen i VG, her er den: http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=150944

Oppdatering II: I VGs diskusjonsforum sier eps123:

– Antall skillsmisser har en sterk sammenheng med den brutale nedbryting av den tradisjonelle kjernefamilien. Når man vrir naturen på hodet og forventer, nei, oppfordrer kvinner til å handle som menn så går det galt.

Ja, hvis norske kvinner har begynt å handle som menn så er det ikke rart det går til helvete i ekspressfart. Norske menn handler jo stort sett bare øl, potetgull og fiskeutstyr?

25 Comments

 • 13 July, 2007 - 10:13 am | Permalink

  Glimrende. Da slipper jeg å skrive om dette. Jeg har lett med lys og lykte etter en humoristISK vinkling, uten å komme i mål.

  Kommentarer av saklig art:

  * Norske kvinner får flere barn enn de fleste av våre europeiske søstre. Spanske og italienske kvinner har gått til fødestreik, ettersom ingen ting er lagt til rette for å ha barn

  * Han vil ha kvinnene tilbake til heimen. Norske kvinner har mye høyere deltakelse i arbeidsstyrken enn kvinner i andre land. Hvor skal han få alle sykepleierne, hjelpepleierne og lærerne fra? Spesielt om du tar “importkvoten” til FrP i betraktning. Den skandinaviske velferdsstaten er i stor grad tuftet på høy kvinnelig deltakelse i arbeidsstyrken. Vi har stor tilgang på kvalifisert kvinnelig arbeidskraft.

  * De fleste kvinner i arbeid er ikke karrierekvinner – med mindre hjelpepleier etc er et karriereyrke

  * Antall skilsmisser er lavere for ekteskap er begge partene er fra samme land, enn der en av partene er norsk og den andre ikke.

  * Det er et ikke ubetydelig antall ikke-vestlige kvinner gift med norske mannemenn som denne her, som ender på krisesenter.

  Kommentarer av (noe) mindre saklig art:

  * Ikke rart det ikke ble noe på Rødde med de holdningene han har

  * Det er han åpenbart bitter på

  Ellers…

  * VG har lite å skrive om

  * Siv Jensen kommer neppe til å si noe om denne saken

  * til sist: 😯 🙄 :mrgreen:

 • 13 July, 2007 - 11:03 am | Permalink

  Litt som Iskwew var inne på: Hvis fyren vil ha en ‘kjærring’ hjemme så må det jo tilrettelegges for det.

  Sist jeg sjekka så for å ha en noenlunde bra levestandard i dette landet, så må begge være i jobb.

 • 13 July, 2007 - 11:06 am | Permalink

  (Æsj, ønsker jeg kunne redigert min egen kommentar)

  Og ellers så ser det vel ut til at jeg er med på denne fordervelsen av samfunnet siden sist jeg var en kjapp tur innom butikken så var det nettopp øl og potetgull som ble kjøpt.. 😀

 • 13 July, 2007 - 3:42 pm | Permalink

  Det gøyeste er jo det han sier om kvinner og pynting. Pynting er negativt når han omtaler den norske kvinnen; da prater han om “oversminking” og “modellveske”. De asiatiske kvinnene derimot, de pynter seg for å være attraktive for mannen….og det er jo positivt. Jeje, så lenge de holder seg innendørs da eller?

 • 13 July, 2007 - 4:10 pm | Permalink

  Flopsy: Det må jo være det han mener.. Så fra nå av, slik at en viss frp’er skal kunne se at jeg er en ordentlig god kone til tross for at jeg er norsk så skal jeg alltid avpynte meg før jeg går ut, – hvis noen mener jeg ser forferdelig ustelt ut, så skal jeg bare si at, ‘jammen, jeg pynter meg for mannen hjemme.’

 • 13 July, 2007 - 4:12 pm | Permalink

  Så de bakskrittspartifolkene motsier seg selv og sitt eget partiprogram og snakker en masse ulogisk tull som ingen egentlig har noen nytte av…
  Ser ut til at alt er ved det gamle og agurksesongen er godt i gang!

 • 13 July, 2007 - 4:25 pm | Permalink

  😆

  Det er ennå et håp om at Siv Jensen aldri blir statsminister!

 • 13 July, 2007 - 5:37 pm | Permalink

  Slapp av Undre, Siv blir aldri statsminister, riktignok er det mange idioter her i landet, men så gæli er det ikke.

  Men over til saken. Jeg er jo gift, så jeg må enten vente til jeg blir skilt, eller til frp åpner for bigami. Når de i tillegg betaler billetten til asia (av klubbkassa si), er jeg førstemann nedover for å skaffe meg en dritsexy en…som pynter seg.

 • 13 July, 2007 - 11:09 pm | Permalink

  ja habben, du sitter kanskje først på det flyet, men jeg kommer til sjekke inn bagasjen min sist på samme fly….
  😀

 • 14 July, 2007 - 12:19 am | Permalink

  Mad Dog?

  Hmmm. Var han der på onsdag også? Syntes det var en brite som forsøkte å innlede en interessant samtale med meg i Florøs kaiområde forleden.

 • Hjorthen
  14 July, 2007 - 8:35 am | Permalink

  Mad Dog var der på onsdag ja, sammen med en hel haug andre britiske oljearbeidere på vei hjem etter noen uker på riggen. Mad Dog er en liten plugg med briller, mørkt hår og skinnjakke. Lirer stadig av seg fraser som “I’m English, I’m a Bad Bastard”, og “Fucking wankers”. Har også blitt obserert utføre obskøne hoftebevegelser som skal simulere samleiebevegelser mens hansnakker om hvordan man skal behandle japanske kvinner. Rett og slett et sjarmtroll, jeg kan ikke annet enn å le av ham…

 • nessie
  14 July, 2007 - 4:01 pm | Permalink

  Her var det mange selvmotsigelser og logiske brister.. Vi får håpe det er journalisten som er kreativ :mrgreen:

  “Og han trodde ikke VG ville viderebringe disse synspunktene fra en rasende e-post han sendte til redaksjonen.”

  Seriøst? Hvis innholdet i e-posten var i samme stil som i intervjuet var han en gave fra oven i en regnfull agurksesong.

  “-Jeg vil i stedet ha tilbake husmoren og tryggheten. Det må skje ved å gi husmorrollen status via lønn og pensjonspoeng.”

  *se for seg oljefondet skrumpe inn i rekordfart*

  “- Norske kvinner drikker mer, slåss mer, er uhøflige i trafikken og sjekker opp folk på byen. De tar etter uvanene våre. De oppfører seg som menn og har samme interesser som menn.”

  Å begynne med seg selv er alltid et bra sted å starte. Hørt om eksemplets makt?

  “[…] vakler mellom kaffe latte-møtene med høyhælte støvletter, moteveske og designerbriller for å vise at hun er kvinne. Og hun har gjerne en solid bilring rundt midjen fordi hun spiser og drikker som en mann.”

  Jeg kan faktisk ikke huske å ha sett noen som både er trendy OG har “en solid bilring”. Heller ikke spiser de og drikker de som menn. Heldigvis. Muligens er det ikke like mange sånne i Røddes (norske) kvinnelige omgangskrets?

  “Frp-formann Siv Jensen ønsket i går ikke å kommentere utspillet til Rødde.”

  Nei noe annet var vel ikke å vente? Syns litt synd på henne nå, litt av et utspill også midt i ferien..

 • 14 July, 2007 - 4:20 pm | Permalink

  Jeg er blitt lurt!

  Kona mi pynter seg når hun går ut, og ikke er hun spesielt glad i husarbeid. Matlaging sier hun går greit, men det andre vil hun jeg skal ta meg av, sier hun.

 • 14 July, 2007 - 5:04 pm | Permalink

  Jeg tenkte også på å ta tak i denne saken, men ble kvalm før jeg kom så langt. Bra jobb!

 • 14 July, 2007 - 7:13 pm | Permalink
 • 15 July, 2007 - 6:45 pm | Permalink

  Eg får vel sitere mor mi og feministvenninnene hennar frå syttitalets store debatt “Kvar Vart Den Gode Norske Husmora Av”:

  – Ja, kven faen vil vel ikkje ha ein heime som er lekker, velstelt, blid, gjer husarbeid og aldri seier ein imot, og samstundes tek seg av innkjøp og økonomi og slikt.

 • 15 July, 2007 - 6:53 pm | Permalink
 • 16 July, 2007 - 3:18 pm | Permalink

  Habben: Her kan du dessverre komme til å ta fryktelig feil.

  Må jeg minne deg om at vi i et par omganger har hatt en statsminister fra et sekterisk parti som ved valget i 2001 fikk 12,4% av stemmene. Så det har nok ikke så stor sammenheng med hvor mange stemmer du får.

  Det handler mer om hvor kåt du er på å bli statsminister og hvor mange kameler andre er villig til å svelge for å sitte ved regjeringsmakt.

  Dersom jeg hadde sagt for 4-5 år siden at i 2007 så ville finansministeren i Norge hete Kristin Halvorsen, så ville jeg blitt anbefalt en time hos psykiater.

 • 16 July, 2007 - 5:45 pm | Permalink

  Iskwew:

  Hvordan i all verden klarer du å bli så nedlatende? Sjefen min er hjelpepleier, hun er SJEFEN min, som i LEDER. Hva var dette med å regne hjelpepleier som et ikke-karriereyrke? Ser du ned på jentene i kassa på Rimi også?

  Karriere dreier seg ikke bare om advokater og økonomer.

 • 16 July, 2007 - 6:12 pm | Permalink

  Vox: Men nå snakker du om Bondevik, den sleipeste politikeren noen noensinne hadde sett. Siv spiller liksom i lavere divisjoner i forhold. Men selvfølgelig, hvis du MÅ være seriøs. Siv kan muligens bli statsminister, men jeg betviler at høyre vil tillate det.

 • 16 July, 2007 - 10:38 pm | Permalink

  Som du vet ser jeg ned på alle som ikke er som meg, Goredom. Noe annet hadde tatt seg ut.

  😯

 • 17 July, 2007 - 1:06 am | Permalink

  Goredom: Håhåhå, kva slags tapar er du då, som har ei hjelpepleiar som SJEF?

 • 21 July, 2007 - 2:41 pm | Permalink

  Avil:
  Jepp, jeg er en taper. Takk for den. I det minste viser jeg respekt for min hjelpepleiersjef og hva hun har oppnådd og oppnår i jobben sin.

  Hvis det gjør meg til en taper, so be it.

  Du er en sann vinner, Avil!

 • Pingback: Lighthouse on driftwood » Blog Archive » Harry Potter og Føniksordenen

 • Pingback: Hjorthen uttaler seg om ting han ikke har greie på » Harry Potter og Føniksordenen

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: