web analytics

Bloggelivet er et hundeliv

Bloggelivet er jaggu et hundeliv noen ganger. Nå tenker jeg ikke på bølgene i andedammen vår den siste uka egentlig, men selv om jeg for en gangs skyld klarte å holde meg nesten helt unna rabalderet så blir man allikevel sittende og riste på hodet. Lure på hvorfor man egentlig gidder å bruke tid på dette. Og svaret er vel at man allikevel ikke har så mye annet å ta seg til, så sånn er det med den saken.

Men det var altså ikke siste ukes flammekriger som var grunnen til at jeg akkurat nå føler at bloggelivet er et hundeliv. Neida, saken er nemlig den at jeg i går skrev et forholdsvis langt  innlegg om at akupunktur er det rene skjære humbug og vissvass, men at det kan hende det virker allikevel. Ferdig med posten var jeg også, skulle bare legge til linker til en undersøkelse fra Bochum, og vips så klarer jeg å lukke fanen med bloggposten.

Jævlig dumt syns vel du, og det har du rett i. Bloggelysten raste sammen som ei krasafaren steinbu, og den posten gidder jeg ihvertfall ikke skrive på nytt. Dere får nøye dere med kortversjonen:

AKUPUNKTUR ER NOE JÆVLA HUMBUG, MEN DET KAN HENDE DET VIRKER ALLIKEVEL.

Det verste er at jeg tror faktisk kortversjonen er bedre enn den versjonen som jeg slettet i vanvare. Akkurat passe spissformulert liksom. Poster som tar forbehold, ser etter sammenhenger, og forsøker å holde en litt saklig tone er det jo ingen som gidder å kommentere på. Folk vil heller ha bastante meninger og piggsvin i analen, (ja, det er vel også en form for akupunktur forresten, vi ser frem til Reinos eksperiment.) så jeg bør vel bare sette i gang med å øve på korte bloggposter skal det bli noe fart.

Siden akupunkturposten punkterte så ble det ingen oppdatering i går, og da blir en gammel bloggerjunkie ratløs i sjela. Hva i all verden skal han skrive om? Og jo mer han tenker jo mer knyter det seg…

Så her kommer et knippe med ideer til bloggposter som jeg egentlig forkastet, men som jeg nå, i et desperat forsøk på å trykke ut en kabel av en bloggpost i stedet nå har oversatt til den nye stilen med bastante konklusjoner på sviktende grunnlag. Here goes:

Esquil vil at vi skal skrive mer om krigen i Afghanistan. Jeg vil jo gjerne være en viktig blogger, så når jeg kom over en nyhet på Associated Press om en 15 åring sør i Afghanistan som ble hengt av Taliban fordi han hadde amerikanske dollar i lommen – som en advarsel til andre stappet de dollarsedlene i munnen hans – så tenkte jeg det kunne være verdig en bloggpost. Slik ville den blitt seende ut:

YIHAAA! NORSKE SOLDATER BIDRAR TIL Å KNUSE RAVENDE GALE ISLAMISTER. GI DEM EN KULE FRA GAMLE HJORTHEN OGSÅ!

Yup. Dette lukter Gullblogg dere.

Så surfet jeg videre og kom over et tema jeg vel har vært innom før. Hvite kontra brune terrorister. For det er jo ikke noen motsetning mellom å være mot muslimske terrorister i Afghanistan, og samtidig mene at hvite og brune terrorister bør straffes like hardt i f.eks Storbritannia. Ta nå f.eks denne Atif Siddique som nylig ble dømt etter terroristlovgivningen i en domstol i Glasgow. Han risikerer dermed 15 års fengsel, selv om han ikke hadde verken planer, bomber eller ammunisjon. Miles Cooper derimot hadde ikke bare planer, men han satte dem ut i live også. Gjennom en brevbombekampanje mot organisasjoner som var knyttet til myndighetene gjennom overvåkning og kontroll. Blant annet et firma som styrer med kameraer som knipser bilder av råkjørere. Men Miles er hvit, slapp unna terroist-tiltale, og fikk fem år i fengsel. Fascisten Robert Cottage fra Burnley har vi skrevet om før, han hadde huset fullt av  kjemiske eksponenter, men slapp unna terroristanklager og fikk to og et halvt år i buret.

Slik hadde den posten blitt:

STORBRITANNIA HAR BLITT EN RASISTISK BANANREPUBLIKK. UTEN BANANER. FUCK BRITANNIA, BRITANNIA GO AWAY. SOON I THINK THAT YOU WILL ALL BE SLAVES.

Jeg begynner å få taket på det nå?

Så kom jeg over en sak der olje-oligark Alisher Usmanov, som prøver å kjøpe seg opp i Arsenal, hadde fått advokatene sine til å stenge bloggen til Craig Murray. Murray var tidligere ambassadør for britene i Usbekistan, kjenner godt til Usmanov, og hadde visst kalt ham for en kjeltring eller noe i den duren. Et brev til Murrays ISP, og vips så var Murrays blogg borte. Sammen med en haug andre bloggere som holdt til på samme server som ikke haddekalt Usmanov for en kjeltring. Denne saken viser at det viktigste i kampen mot slemme bloggere ikke er å ha mektige venner, men derimot penger til advokater. Den bloggposten ville sett slik ut:

OLJEGARK FRA USBEKISTAN FIKK STENGT CRAIG MURRAYS BLOGG. NINA KARIN MONSEN: FØLG LINKEN OG SE HVORDAN DET SKAL GJØRES

Så ser jeg i VG at Britney Spears stakker har mistet barna sine, midlertidig i første omgang, til sin eks-mann og barnas far, fjollete Kevin K-Fed Federline. Det får meg til å komme på hva som er likheten mellom Britney og Osama Bin Laden:

HVA HAR BRITNEY OG OSAMA BIN LADEN FELLES? INGEN AV DEM HAR HATT EN ORDENTLIG HIT I USA SIDEN 2001

Okay, den siste der var vel så bløt at det er på tide å gi seg  mens leken er god. Jeg kommer tilbake med mer når bloggelivet går over til å være et katteliv igjen. Det varer nok ikke så lenge…

20 Comments

 • 2 October, 2007 - 10:15 am | Permalink

  Jeg har vel erfart noe av det samme som deg. Spissen en sak bør settes på, kan nesten ikke bli spiss nok for å utløse kommentarer. Men jeg orker ikke å hore for å få flere lesere eller vinne kommentatorløpet. For meg er det blitt viktigere hvem som leser den. Når jeg observerer at enkelte media, politikere og faktisk folk ett eller annet sted i regjeringsapparatet er blant regelmessige lesere, da blir det motivasjon til å fortsette. I erkjennelse av at hit-toppen aldri blir min.

  En periode allierte jeg meg med mitt alter ego i form av en taxi-sjåfør som formidlet den mer uskikkelige siden av vox, men han “omkom” dessverre, så det prosjektet ble islagt.

  De siste tumulter i bloggosfæren har jeg perifert registrert, men gidder ikke å forholde meg til det. Det er ikke nødvendig å forsterke inntrykket som finnes der ute. Utenfor sfæren. Når sandkassa er tom, går det vel over.

  Vi får trøste oss med at vi har et ungt medium som krever tid for å befeste sin stilling.

 • Hjorthen
  2 October, 2007 - 11:46 am | Permalink

  Du er en hedersmann Vox, både du og han Taxi-kusken din. Selv om du har svikta Høljebyen…

 • 2 October, 2007 - 1:52 pm | Permalink

  “Svikta Høljebyen”? Det har ikke slått deg at kan være det motsatte som har skjedd ved min emigrasjon til de urbane østlandstrøk.

 • Reino
  2 October, 2007 - 2:51 pm | Permalink

  Jeg kjenner jeg må forsvare spissformuleringer generelt litt her altså. En spissformulering kan være så mange ting, og hvis leseren er kritisk/våken kan spissformuleringer ofte åpne for et vell av tanker i flere retninger. Hvis man går i dybden når man skriver, kan teksten fort lukke seg og bli uinteressant. (for å sette det litt på spissen) Men når det er sagt så føler jeg vel at det er de lange postene som er ryggraden i bloggeland.

  Men det er da rom for både de lange forseggjorte tekstene og de små snertne?

  (og så ikke noe mer furting!)

 • 2 October, 2007 - 6:10 pm | Permalink

  Du er i slag i dag Hjorth. 😀

  Men hvor kommer Nina Karin Monsen inn?

  Og hvorfor akupunktur? Homøopati er humbug, men akupunktur.

  Tips: Ta backup av bloggen din ved å skrive ut til PDF som du så saver på harddisken. Veldig effektivt. PDF-generatorer kan lastes gratis fra nettet.

 • Hjorthen
  2 October, 2007 - 6:39 pm | Permalink

  Vox: Aha, du ble altså drevet ut av byen i tjære og fjær? Hadde du uttalt deg negativt om Florarevyen eller noe sånt kanskje? I så fall var det bare til pass for deg!

  Reino: Den gode spissformuleringen er brennfin, den dårlige er bare irriterende. Heldigvis er mine egne spissformuleringer alltid gode! (og det er rom for begge deler så klart)

  Furting? Jeg? Pøh!

  JozefK: Slag og slag, snarere tvert i mot. NKM er en lang historie, og Akupunktur er humbug fordi en undersøkelse fra Bochum viser at narreakupunktur funker omtrent like bra som den ekte akupunkturen. Altså er akupunktur humbug, men den virker allikevel.

  Jeg tar forresten backup automatisk hver dag, men det hjelper jo ikke når jeg er så dum at jeg sletter postene før de har blitt publisert 😈

 • 2 October, 2007 - 7:09 pm | Permalink

  Vel nå har jeg litt greie på forskningsmetode, en studie er vel ikke nok dersom en rekke andre studier sier det motsatte (jeg oppfattet det slik at akupunktur var testet ut i en rekke studier tidligere). Men bevares, det er ikke mitt felt og jeg har ikke oversikt. 😀

  Homøopati er derimot grundig tilbakevist, det vet jeg.

  Har du noen henvisninger om NKM? På forhånd takk!

 • 2 October, 2007 - 9:20 pm | Permalink

  Hjorthen, fortsetter du slik vinner du Gullbloggen, Q-greia, Tordenbloggen og sikker et par greier til. Deretter blir du helt klart headhuntet til Dagbladet, og jeg synes jo det er synd for Blogglandia, men alle fortjener å få seg en jobb de passer til. 💡

  (og jeg hater denne for&¤&#%¤I/ greia med verifiser e-mail, for når jeg selvsagt glemmer det, og trykker tilbake så er det jeg skrev borte vekk 😯 )

 • 2 October, 2007 - 9:50 pm | Permalink

  Dersom du hadde brukt Firefox i kombinasjon med utvidelsen “Undo Closed Tab” så hadde ikke dette vært noe problem. Da hadde du enkelt nok gjenåpnet tab’en og all informasjonen var der fortsatt: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/3082

 • Hjorthen
  2 October, 2007 - 9:56 pm | Permalink

  Jozef: Angående NKM: http://hjorthen.org/?p=1564

  Når det gjelder den studien fra Bochum så virket den å være veldig omfattende, og den konkluderte med at akupunktur hadde god effekt, men det var bare marginale forskjeller mellom dem som fikk skikkelig akupunktur, og dem som ble stukket med nåler på andre steder enn der den klassiske akupunkturen ville ha satt dem. Nålene ble heller ikke satt like dypt, eller rotert. Ergo kan vi konkludere med at nålestikk hjelper, men teorien om chi, yin og yang, og blokkeringer i energibanene er humbug.

  Og så kan vi diskutere hvorvidt akupunktur hjelper på grunn av nålestikkene, eller om det er placeboeffekten som er ute og rir?

  Iskwew: Den eneste jobben jeg passer til for tida er uføretrygd. Gi meg gulltrygda nå!

  Men denne verifiser e-mail-greia? Er det noe nytt jeg har begynt med, eller har det vært sånn bestandig?

 • 2 October, 2007 - 10:00 pm | Permalink

  Har noen krangla igjen uten at jeg får være med? Jeg er liksom alltid den som kommer for sent til festen evt. sovner på vorspielet jeg. Fins det en sammenfatning av moroa noe sted?

 • 2 October, 2007 - 10:32 pm | Permalink

  Den verifiseringsgreia er så langt jeg kan se noe nytt du har begynt med. Dette tror jeg ettersom jeg helst sikkert hadde mistet kommentarer tidligere også, om den alltid hadde vært der 😐

 • Reino
  2 October, 2007 - 10:34 pm | Permalink

  Jeg husker godt kusken, han haddde livets rett han. Bare synd han gikk bort så alt for tidlig. Hva døde han av?

 • Reino
  2 October, 2007 - 10:41 pm | Permalink

  Få bort skiten. Den er utrolig irriterende.

 • 2 October, 2007 - 10:58 pm | Permalink

  Om man må trykke seg tilbake ett hakk fordi man har glemt å verdifisere imæilen, så er det bare å vente ikskaldt og blikk stille, så dukker teksten opp igjen, og SÅ kan man tazte inn adressen.

  Dette vet jeg, for jeg gjør det HVER føkkings gang :mrgreen:

 • 2 October, 2007 - 11:13 pm | Permalink

  Åja, jeg er jo som regel logget inn så jeg ser jo ikke denne, men nå ser jeg det ja.

  Jeg var så innmari plaget av spam en stund så jeg la inn en ekstra spam-felle her, og det er den som gjør at mail må verifiseres. Den funker fint, selv om den slipper igjennom kommentarene til Reino, men hvis den er veldig irriterende så finnes det andre alternativer?

  …men teksten forsvant ikke hos meg nå når jeg “glemte” å verifisere mailen.

 • Hjorthen
  3 October, 2007 - 10:44 am | Permalink

  bza: Klarte visst å overse deg oppi der. Nyttig addon det der åpenbart, den må testes ut! Takk skal du ha!

  Og Fred Ut: Heldige er de som sovner på festen og slipper all grininga 😉 Nei, jeg tror ikke det finnes noe sammendrag, og det er vel uansett mest storm i et vannglass. Bare sov videre du 😛

 • 3 October, 2007 - 1:48 pm | Permalink

  Vi kan uten videre være enige om teorien om chi, yin og yang, og blokkeringer i energibanene er det reneste visvas og i beste fall de gamle kinesernes teori i mangel av kunnskap om nervesystemet og blodomløpet.

 • 3 October, 2007 - 10:12 pm | Permalink

  Zzzzzzzzz

 • 4 October, 2007 - 6:37 pm | Permalink

  Jeg liker spissformuleringer. Herlig!
  Fint at den verifisermail-greia er borte.
  🙂

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: