web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Det er ikke bare i Østerrike man kidnapper folk

Det er ikke bare i Østerrike man driver med kidnapping og lignende morsomheter. Tsjetsjenia og Ingushetia for eksempel, der tviholder man fortsatt på steinalderens sjekkemetoder.

Omtrent halvparten av alle ekteskap begynner med en kidnapping anslås det, og myndighetene mener det bare er romantisk. Uheldigvis er som oftest de kidnappede kvinnene ikke helt enige i akkurat det, skal man tro Jane Armstrongs artikkel i Globe and Mail.

Merkelig nok så har ikke dette vært tema på Tabloid ennå, med Thore Langfeldt, psykiater og politi i panelet, rede til å forklare oss at de egentlig ikke vet noe som helst om hva som skjer i Tsjetsjenia, men generelt så kan de si så mye som at, om, kanskje, hvorpå, og hvis.

Men det kan jo fortsatt komme?

9 Comments

 • 29 April, 2008 - 3:57 am | Permalink

  Så de siste 50,000 års evolusjon har ikke nådd alle enda…
  Ikke overraskende, egentlig, når man tar i betraktning hvor mange som ikke engang har bredbånd!

 • Pingback: Ad:varsel» Rettsikkerhet » Kidnapping som kjærtegn?

 • 1 May, 2008 - 11:58 pm | Permalink

  Dette skjer ikke bare i de landene du nevner; det er vanlig i store deler av Kaukasus, inkludert de landene som naa er utenfor Sovj…unnskyld, Russlands grenser. Jeg kjenner selv tre stykker som har blitt brudekidnappet (og som fortsatt bor der, just for the record).

  Noen mener det er romantisk, og i enkelte tilfeller er det halvveis avtalt spill – andre ganger har bruden ikke noe valg. Det du ikke sier, eller som evt ikke staar i artikkelen, er at myndighetene ikke BARE ser det som romantisk. Selv om de ikke direkte etterforsker kidnappinger som ‘kriminalitet’ paa samme maate som vi ville gjort hvis det skjedde i Norge, er det mulig aa bruke justisvesenet til aa faa skilsmisse etter aa ha blitt kidnappet. En av de jeg kjenner valgte det, og fikk skilsmisse ved dom + at hun beholdt barna, selv om hans familie var innflytelsesrik.

  Det jeg ogsaa har sett er at tradisjonen ‘avtar’ som fenomen i de omraadene som er mer aapne for omverdenen, og da saerlig Europa og europeiske ideer. Tradisjonen er langt mer vanlig paa landsbygda og i omraader som ligger langt fra hovedstaden og/eller andre store byer, og i omraader hvor politiet og ordensmakta generelt staar svakt.

  Tenkte bare jeg skulle nevne det, saann i folkeopplysningens tegn 🙂 ❗

 • 2 May, 2008 - 12:10 am | Permalink

  Linken i forrige innlegg var forresten feil, for jeg har jo flytta siden da! Men her er den rette 🙄

 • Hjorthen
  2 May, 2008 - 1:39 am | Permalink

  At tradisjonen er mer seiglivet på landsbygda er vel noe vi kjenner igjen fra Pakistan, India, og noen afrikanske land også med hensyn til diverse ufyseligheter som omskjæring, konebrenning og slikt svineri?

  Jeg velger å skylde på bøndene!

 • 2 May, 2008 - 2:57 pm | Permalink

  😀 Er det naa jeg skal synge ‘by og land, hand i hand’ ??

 • Hjorthen
  2 May, 2008 - 8:01 pm | Permalink

  By og land, mann mot mann heter det vel?

 • 3 May, 2008 - 2:23 am | Permalink

  Der jeg kommer fra handler det mer om by mot land, tann for tann… 😆

 • Hjorthen
  3 May, 2008 - 6:07 am | Permalink

  Ajaja, voldskulturen på bygda altså. Det er noe svineri!

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: