web analytics

Masters of Horror

Det er jo som kjent "season of the remakes" for tiden, og den ene klassiske skrekkfilmen etter den andre blir plukket frem, børstet støv av, og spilt inn på nytt. Så langt uten at så mange av dem har satt særlig med spor etter seg. En av de gode gamle klassikerene som nå skal bli oppdatert og utvannet til det nye århundret er John Carpenters "Tåken". Dedikerte lesere av Hjortheblogg vil naturligvis ha fått med seg at jeg kjøpte originalen på Narvesen her forleden, og har til og med fått tid til å se på den.
Nå må det sies at all erfaring tilsier at en nyinnspilning vil bli rene skjære søppelet, men allikevel så ser jeg frem til denne. Originalen kunne nemlig godt trenge en overhaling.
Joda, filmen er full av stemning, men den henger dessverre ikke helt sammen. Når man ser på grøssere så er det ofte en fordel å koble ut den logiske sansen, men det er en grense for alt. Tåken er vel verdt å se, men den når ikke opp til Carpenters største øyeblikk innen sjangeren, Halloween og The Thing. Årsaken til at logikken ikke alltid er helt på plass får man hvis man gidder å se dokumentaren "Tales from the mist", som er blant ekstramaterialet på filmen. Carpenters første versjon av filmen var nemlig rett og slett ikke skummel nok. den fungerte ikke i det hele tatt ifølge regissøren selv, så da var det tilbake til tegnebrettet med innspiling av nye scener og ny klipping. Imidlertid så begynte releasedatoen å nærme seg faretruende så dette arbeidet bar nok litt preg av hastverk. Historien har imidlertid et potensiale som det er lov til å håpe på at en ny versjon kan forløse. Carpenter selv skal produsere og Tom Welling og Maggie Grace er foreløpig plukket ut som hovedrolleinnehavere.

Mer interessant enn en ny tåke er imidlertid Carpenters nyeste prosjekt, hvor han sammen med en flere andre horror-regissører deltar på prosjektet "Masters of Horror". Dette vil være en rett på DVD serie hvor konseptet er at regissører som John Landis, Tobe Hooper, Sam Raimi, George Romero, Hideo Nakata og altså Carpenter, får en og en halv million dollar hver å lage film for. Med disse pengene så har de frie hender bortsett fra at innspillingen må foregå med samme mannskap og det må skje i Vancouver. Dessuten så må det naturligvis være skummelt. John Landis høres ihvertfall rimelig entusiastisk ut; "What's fun is that because it's DVD, there's no censorship at all, so MASTERS OF HORROR is going to be pretty gruesome and outrageous". Dette blir spennende…

Liten avsporing oppe i alt det skrekkelige, i dag tidlig når jeg går ut fra hotellet og skal hjem for å bysselalle så hører jeg noen høylytte mjau. Hvem andre kan det være enn selveste Remjington Steele som vil sitte på hjem…
Den katta er jaggu noe for seg selv!

Leave a Reply

%d bloggers like this: