web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Gratulerer med dagen!

Jepp, jeg følger med i timen (og på kalenderen) og i dag er det altså selveste kvinnedagen!
Da er det selvfølgelig på sin plass med en gratulasjon til alle de av mine lesere som befinner seg i målgruppen for denne eventen.

Ifølge en blofdfersk måling utført for StavangerAvisen så er menn generelt ganske skeptiske til denne dagen. Kvinner derimot slutter fortsatt opp om den i godt monn. La oss kaste noen blikk på tallenes tale:

Bare 32 prosent av norske menn mener det er behov for kvinnedagen, 49 prosent er rett og slett imot den. 58 prosent av kvinnene er derimot glade i dagen sin, mens altså 24 prosent synes det hele er noe forbasket tull. Befolkningen sett under ett så er det 46 prosent som sier Yay! Mens 36 prosent sier Nay!
13 prosent sier "Hold kjeft, jeg prøver å følge med på Big Brother."

Hjortheblogg har vært i tenkeboksen, der mente jeg at jeg fikk et glimt av Bondevik som gikk og grunnet på dette med EU, men jeg lot meg ikke distrahere. Hjortheblogg sier Yay til kvinnedagen!
Riktignok har vi kommet langt i likestillingen her i landet, om enn ikke så langt som vi liker å innbille oss, men det er fortsatt noen kamper som gjenstår.
Noen holdninger som bør endres.

En god start hadde vært om alle de fordømrade sportsjournalistene som av en eller annen grunn har kommet seg på TV-skjermen kan slutte med å tigge til seg klemmer av svette og glade idrettsutøvere. Dette har vi imidlertid snakket om før, så nok om det.
Den viktigste kampen som gjenstår her i landet må vel være kampen mot all den skjulte volden mot kvinner (og barn) som foregår rundt om i de tusen hjem. Her er det fortsatt lang vei å gå før man kan begynne å hvile på laurbærene.
I Hjorthehiet gjør vi forøvrig vårt, det nærmeste vi har kommet vold i hjemmet er den gangen Flopsy kastet meg med hodet først i bokhylla.
Neida, ingen grunn til uro, både hylla og bøkene klarte seg bra.

Løfter vi blikket utenfor landets grenser så er det enda mindre grunn til å tvile på at kvinnedagen er nødvendig, og kommer til å være det i lang lang tid fremover. Faktisk så er det vel slik at man nesten kan begynne å lure på hvordan noen kan være imot kvinnedagen?

Men hvorfor i all verden er den lagt til sure og kalde 8. mars?
Kanskje mennen ville vært mer positive til kvinnedagen hvis den hadde vært lagt utpå sommeren en gang slik at alle kvinnene i toget kunne være kledd i lette sommerkjoler, trange topper med bare mager, eller hvorfor ikke miniskjørt?
På den annen side…etter å ha lest om (eller kanskje aller helst sett bilder av) den miniskjørtbefengte Helen Gurley Brown i lørdagens Dagbladmagasin så KAN det vise seg at miniskjørtet har mistet sin tiltrekningskraft for en stund?

Anyway…blant befolkningen under 20 år så var flertallet som var for kvinnedagen pene 64 prosent, så fremtiden går vi lyst imøte.
Hadde det ikke vært ålreit om vi fikk en Mannedag også forresten?

Uansett…GRATULERER MED DAGEN ALLE SAMMEN!

Leave a Reply

%d bloggers like this: