web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Så bildeblogger vi litt da, om frisører, skummelrare jenter med øyne på sølvfat, og hva som ellers måtte trenge seg på

Men først bittelittegranne meta. Observante lesere vil ha lagt merke til at jeg har pusset opp litt her inne, det må jo til av og til, og nå hadde jeg hatt det samme utseendet unormalt lenge synes jeg. Det er ikke så veldig forskjellig da, det er fortsatt unormalt mye tekst og skit i margene, men jeg liker det sånn, så det må dere nok leve med. Det som er nytt er imidlertid at jeg har ordnet det sånn at småpostene i margen, altså Klipp-kategorien, og Lokalavisa-kategorien, nå ikke lenger er inkludert i RSS-feeden fra Hjorthebloggen. Dette fordi jeg har en følelse av at de som leser bloggen via RSS kan oppleve de mange postene i disse kategoriene som litt overkill. At alle småpostene kommer litt i veien for de “årntlie” postene?

Men her er jeg usikker, og åpen for innspill. Vil dere ha disse småpostene i feeden, eller vil dere helst slippe?

Så til den egentlige posten.

Tidligere i høst så kom jeg på en knallide til en ny serie med bloggposter her på bruket. Iversen mener at frisører er virkelig forstyrra mennesker, og en ting er ihvertfall sikkert, de er den yrkesgruppen med mest “kreativ” bruk av ordspill i navnet på butikkene sine. Det har vel nesten blitt litt for mye av det gode etterhvert, og ideen var å ha en spalte med bilde av frisørsjapper med kreativ navn og apostrofbruk.

Ideen var god den, gjennomføringen var det verre med, jeg har bare ett bilde jeg kan dele med dere.

Frisøren på Skei
Frisøren på Skei

Dette er altså frisøren på Skei, som av en eller annen grunn heter Kløppe Krå’na. Bildet er fra den famøse turen til Skei for litt siden der jeg ble høvding av Igungustammen, og på den turen var vi også innom Eikaasgalleriet for å spise vafler, høre på trekkspill og tussefløyte, og selvfølgelig se på kunst da. Jeg tok noen bilder med mobilkameraet.

Skummelrar jente med øyne på fatSkummelrar jente med øyne på fat

Dette er kanskje sånt som Frps kulturkrigere ler av, det er jo bare noe kluss på en notisblokk som er revet av og satt i en ramme. Skal det være kunst liksom?!?! Hæ?!?!

Men jeg syntes dette var knall jeg. Litt sånn Kelly Link-feeling over det syntes jeg. Eller japansk horror? Jeg kunne ihvertfall godt hatt dette på veggen. Dessverre har jeg forlengst glemt hva kunstneren het. Sorry, men hun, for det var en kvinne, så mye husker jeg, hadde flere bilder for salg hengende der. Ikke like kule kanskje, men jeg har bilder allikevel.

Somewhere between now and then
Somewhere between now and then

Sorry for den litt slumsete bildekvaliteten altså, jeg skylder på mobilen. Her er et siste bilde av denne kunstneren:

Was I looking at you, or am I making up what I thought I saw
Was I looking at you, or am I making up what I thought I saw

Jeg visste jo at jeg kom til å glemme hva kunstneren het, så for å være lur så tok jeg bilde av visittkortet hennes, men det ble fankern meg helt uleselig. Typisk!

Men jammen er det idyllisk ved Eikaasgalleriet,  herfra gikk det i sin tid båt over til Astruptunet på andre siden av Jølstravatnet, men det var det nok ikke økonomi i, så det tok slutt. Synd, for det er langt å kjøre.

Eikaasgalleriet
Eikaasgalleriet

Her har vi jammen fått med deler av kultureliten også. Jaja, sånn kan det gå.

Kultureliten på tur
Kultureliten på tur

Sånn, nå er det tilbake til jobben som bleieskiftarbeider. Snakkas.

12 Comments

 • 22 October, 2008 - 1:32 pm | Permalink

  Hehe. 😆

  Hvordan pokker greier man å få inn et apostrof (eller det ser mer ut som en aksent) i den frasa der?

  • Hjorthen
   22 October, 2008 - 3:12 pm | Permalink

   Siden jeg verken er frisør eller fra Skei så kan jeg dessverre ikke svare på det der 😛

 • 22 October, 2008 - 1:34 pm | Permalink

  *mumle* Hvordan pokker greier man å gjøre apostrof til et intetkjønnsord? */mumle* 👿

  • Hjorthen
   22 October, 2008 - 3:13 pm | Permalink

   Siden jeg verken er Undre eller fra Undreverset kan jeg nok ikke svare på det der heller :mrgreen:

   • 23 October, 2008 - 11:57 pm | Permalink

    Du kan i grunn være ganske lykkelig over at du verken er Undre eller fra Undreveset. Det er litt av en jobb skal jeg si deg.

    Li’tt av e’n j’obb

 • 22 October, 2008 - 2:01 pm | Permalink

  Jeg forstår tanken din ang “småpostene”, og tenkte noe i samme baner da jeg konverterte “Jareks blogg” om til sider, sånn at folk skulle slippe å få dem i feeden sin. Jeg vil gjerne ha småpostene dine i rss-leseren, for de var gode og humre til. Så om du kan fortelle meg hvordan jeg kan få abonnert på dem igjen, så si det gjerne.

  • Hjorthen
   22 October, 2008 - 3:16 pm | Permalink

   Jeg tror kanksje det er enten eller, enten er de i feeden, eller så må du klikke deg inn hit for å lese dem?

   Ja, hver kategori har jo sin egen feed, så kanskje funker det å abonnere på akkurat disse to kategoriene for seg selv, det har jeg ikke tenkt på, eller testet. Kanskje jeg må gjøre det.

   Men foreløpig så er det altså en stemme for å fortsette med å inkludere Klipp og Lokalavisa i feeden?

 • nessie
  22 October, 2008 - 4:57 pm | Permalink

  Egen feed for smånytt ville definitivt vært noe, jeg stemmer for det. (eller finnes det allerede?)

 • 22 October, 2008 - 5:59 pm | Permalink

  Jeg setter veldig pris på klippene og lokalavisstoffet, men det kan jo virke avskrekkende å få stappet rss-leseren full. Det er lett å bli demotivert når man leser mange morsomme småklipp og så får slengt et svært tankefullt innlegg opp i trynet. Da får jeg også dårlig samvittighet fordi jeg ikke leser det med en gang.

  Så derfor hadde det vært ypperlig å få bloggen per se og småstoffet i hver sin feed. Da kan jeg avpasse lesingen til sinnstemningen og energinivået mitt.

 • 22 October, 2008 - 6:51 pm | Permalink

  Nå har jeg sjekka, og det funker ikke å ekskludere de to kategoriene fra feeden, og samtidig ha muligheten til å abonnere på dem separat.

  Så jeg tror kanskje jeg skal putte dem inn i feeden igjen, og heller lage færre kategorier og gjøre det enklere å abonnere på de enkelte kategoriene. Jepp jepp, det hørtes ut som en plan.

 • 22 October, 2008 - 7:04 pm | Permalink

  Jeg har vokst opp i en knøttbygd selv, så klarer meg fint uten klipp fra lokalavisa 😉

  Synes det er supert med forandringen, har ikke tid til å lese rss så ofte, og det ligger gjerne 15 poster fra Hjorten hver gang. Foretrekker dem du har skrevet selv 🙂

  Og så ble det veldig fint her inne!

 • Hjorthen
  22 October, 2008 - 7:46 pm | Permalink

  Knøttbygd du liksom, det heter da ikke HøljeBYEN for ingenting!

  Egentlig har jeg veldig sansen for den måten å blogge på som jeg gjør i Klipp-postene, men jeg er ikke sikker på om jeg hadde giddet å lest dem selv. Det vil si, jeg hadde lest dem, men jeg hadde neppe giddet å hatt dem i RSS-leseren. Men folk er jo forskjellige.

  Nei, det får bli en forandring på kategorisystematikken her etterhvert ja.

  Ellers så oppdaget jeg nettopp at sidemargen helt til høyre detter ned under den midterste i Internet Exploreren på jobben. Møkkabrowser! Er det flere som sliter med det samme?

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: