web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Skulle så gjerne, men jeg rekker ikke…

amnestyDet er den  internasjonale aksjonsdagen for ytringsfrihet på nett i dag, og Amnesty ville gjerne jeg skulle skrive noe i den anledning. Jeg hadde tenkt å gjøre det også, men så har jeg friuke, er døgnvill, og jeg aner ikke hvor tida blir av, men løper i fra meg gjør den i hvert fall. Jeg innbilte meg at det var i går det skulle skje, men så var det i dag, og jeg aner ikke hva jeg skal skrive.

Amnesty har tolv forslag til hva akkurat DU kan gjøre denne dagen, og jeg vurderte å være en smartass og kaste meg på punkt 10:  Du kan sensurere deg selv ved å ikke si et ord hele dagen. Litt vanskelig å følge i det virkelige livet, og ikke minst urettferdig i forhold til Hagbarth, som gjerne vil ha sine tre historier ved leggetid. (Ludde får besøk, Rødhette, og Thomas leker med pus), og ikke så enkelt på nett heller viser det seg.

Men jeg har ikke så mye å si om ytringsfrihet i dag tror jeg, og i friukene er det andre ting som krever min tid enn dypsindige og alvorlige blogginnlegg som krever litt research og forarbeid. Jeg skulle så gjerne, men tiden strekker ikke til i dag.

Så jeg kan ikke gjøre så mye annet enn å ønske lykke til med kampanjen, oppfordre alle mine lesere om å lese Amnestys 12 punkter og se hva du kan gjøre, signere opprop f.eks, og ellers sende dere videre til andre som har tatt utfordringen deres og skrevet gode poster om temaet.

Dere finner en oversikt over dette på Bloggurat.

Og jeg har da skrevet om ytringsfrihet før, et søk i bloggen min gir mange treff på det ordet. Denne invitasjonen til en temablogg om emnet synes jeg var ganske bra, men den går mer på ytringsfrihet vs personvern enn det Amnestys kampanje retter fokus mot. Det forhindrer meg selvfølgelig ikke i å drive litt egenreklame.

Sånn, nå blir det middagslaging.

Leave a Reply

%d bloggers like this: