web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

La menn kjøpe boligen

Nei nei! Gå og kjøp dere en bukse i stedet og la mannen gjøre jobben sin!
Nei nei! Gå og kjøp dere en bukse i stedet og la mannen gjøre jobben sin!

I  det sylferske Bergens Tidende kan vi i dag lese at Huseierenes Landsforbund er lei av boligkrangler. Ved en av tre boligkjøp finner de nye eierene mangler ved boligen, Forbrukerrådet fikk nesten 1500 henvendelser om dette i første halvår i år, og bare de neste to månedene skal over ti boligtvister opp i Bergen tingrett.

Det er kvinnenes skyld!

– Det maskuline blikket burde komme mer tilbake. Kvinnene er ofte veldig opptatt av parkett og kjøkkeninnredning. Slikt koster relativt lite å ordne på, sier advokat Thore Eithun Helland i Huseierenes Landsforbund. Han ber kjøpere heller sjekke at dreneringen er i orden og at taket er tett.

– Kvinner tenner liksom ikke på at takrennene er i orden, eller at det elektriske anlegget fungerer, sier Gunn Helen Øye som er boliganalytiker i Prognosesenteret.  – En gang ble en kvinne overbevist om at hun hadde gjort et godt boligkjøp fordi det var en stilig bokhylle der.

Huseierenes Landsforbund mener derfor at mennene nå må ta kontrollen over boligkjøp. – Det er eksempler på at kvinner har sett interiør som er så bra at de bare har kjøpt boligen. I slike tilfeller har mennene et stort ansvar, sier Helland.

Gerhard Lygre i Fana Sparebank bekrefter at det ofte er kvinnene som styrer showet. – Det er vldig viktig å overbevise dem. Inntrykket mitt er at kvinnene er opptatt av hvordan det ser ut. Praktiske og tekniske spørsmål kommer stort sett mennene med, sier Lygre.

– Det er et tankekors at enkelte bruker lengre tid på å kjøpe en bukse enn bolig.

12 Comments

 • 22 July, 2009 - 7:17 am | Permalink

  Jeg klarer ikke bestemme meg om dette er en av de sarkastiske postene dine eller om det faktisk er sitater fra BT…

  • Hjorthen
   22 July, 2009 - 4:37 pm | Permalink

   Det var det som var meningen ja, men alt er faktisk sitater fra BT. Tro det eller ei.

 • 22 July, 2009 - 10:06 am | Permalink

  Dette burde vært sarkatisk men det er det dessverre ikke. Snakk om å legge fokus på feil sted. hvilke opplysninger er det vi finner i takst og prospekt? overflatiske detaljer. Mange kjøpere som føler seg lurt burde få det til å ringe en bjelle, men dette blir helt feil!!

  • Hjorthen
   22 July, 2009 - 4:42 pm | Permalink

   Jepp, helt feil blir det!

 • 22 July, 2009 - 2:21 pm | Permalink

  Kvinnfolk! Kvinner er overfladiske og forfengelige, ta fra dem stemmeretten så blir det orden i Det Norske Hus. 😈

  • Hjorthen
   22 July, 2009 - 4:44 pm | Permalink

   Enig, det stemmer bare på de kandidatene som ser best ut, og alt for ofte på venstresiden!

 • 22 July, 2009 - 8:07 pm | Permalink

  Fokuset er bare så ufattelig feil. Hvis det viser seg at kvinner faktisk er dårligere til å se på disse tingene – SÅ SKAL VI LÆRE DET! Ikke få mennene våre til å overta “denne vanskelige jobben!”

  • Hjorthen
   22 July, 2009 - 11:34 pm | Permalink

   Kunnskapsformidling er jo nøkkelen her. Det er nok ikke slik at menn heller går rundt og tenker på drenering og tette takrenner hele tiden, man må vel anta at de som har peiling på den slags ikke glemmer å sjekke dette bare fordi kona har sett en fin bokhylle?

   Og hva med meglerene? Burde ikke de skaffe seg kunnskap om hva de faktisk selger?

 • 23 July, 2009 - 12:03 am | Permalink

  Samboeren min (han er en mann) kjøpte leiligheten til tross for verdens styggest bokhylle! Betyr det at han er en Mannemann? (Vi er ikke fornøyd med kjøpet, forresten)

  “Selger opplyser at alt fungerer greit” er i mitt hode “alt fungerer greit”, men i megleren sitt hode og i selgeren sitt hode, betyr det tydeligvis “Fy flate, nå skal vi lure noen idioter til å kjøpe denne dritten, fordi dette er sånt de ikke merker før etter den er kjøpt! muahahahahahahaha 😈 “

  • Hjorthen
   23 July, 2009 - 8:04 am | Permalink

   Hvis han skal kvalifisere som Mannemann så må han ikke vite forskjell på kule og stygge bokhyller, og så fort kjøpet er i boks tror jeg bokhyllene må rives. Ekte Mannemenn leser bare katalogen fra Clas Ohlsson.

 • 23 July, 2009 - 2:11 am | Permalink

  Og hvordan kan de vite at det er kvinnene som velger hjem pga fine bokhyller og parkett, mens menn ser på dreneringen? Bare noen som synser, vil jeg gjette.
  Jeg ville tro at mange, både menn og kvinner, har lite peiling på drenering eller hvordan å se etter om taket lekker (når lekkasjen er dekket til) og dummer seg ut ved å kjøpe hus eller leilighet de synes ser fin ut. Det er lett å innbille seg at ting bare funker som de skal, selv om man burde vite bedre.

  Istedet for å mase om kvinner og menn og alt det våset, hvorfor ikke hjelpe potensielle kjøper finne ut hva de bør se etter, og hvordan man finner finurlig skjulte feil?

  Selv er jeg så forbaska flink til å finne tegn på vannskader, feil på elektrisk innstallering, insekt-invasjoner og denslags at det er klin umulig å selge meg noe som helst.
  Jeg bare leier, og flytter før kåken ramler helt sammen. Og jeg er riktig flink til å skjule feil og mangler sånn at husverten ikke finner dem og tar betalt for dem, noe jeg er helt sikker på at kommer neste leietaker til “gode”.

 • Hjorthen
  23 July, 2009 - 8:06 am | Permalink

  Dette er bare synsing ja. Menn som har peiling på drenering sjekker selvfølgelig den uansett om kona måtte mene at interiøret er smashing. Men menn flest har ikke noe særlig mer peiling på drenering enn kvinnene.

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: