web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Uskarpe bilder = dårlige bilder?

Inne i avisa var det fleska til med eit totalt uskarpt bilete over ei og ei halv side. Nede på sida var der eit lite der bakgrunnen var skeiv og motivet var for lite innzooma. På annan stad i avisa var der eit bilete der Jølster Hotel på Vassenden var bakgrunn. Heilt i orden det, hadde det berre ikkje vore for at taket på hotellet var ein meter ut av vater.

via Firda.no.

En ganske interessant debatt om hva som er gode og hva som er dårlige bilder i Firda, og Firda skal ha skryt for å delta i debatten. Jeg tror nok jeg er på avisens side her.

3 Comments

 • Simon
  19 August, 2009 - 12:56 am | Permalink

  Bildet er av relativ kvalitet. Det er ikke horribelt, ei heller viser det gode tekniske evner. Det viser god kontakt mellom to mennesker.

  Bildet er tatt med et EOS 400D med det jeg antar er et teleobjektiv. Ett åpenbart problem er at det er nyttet nedblending i en situasjon der det ikke er tilrådelig. Dersom fotografen hadde benyttet f.eks. f/4.0, jeg antar en 70-200-zoom ble benyttet, og ISO800, ville man hatt en lukkertid på 1/320s som ville gitt et langt skarpere bilde.

  Som fotojournalist vil jeg si at bildet er et dårlig bilde. Det vanskelige innen fotojournalistikk er ikke å få et bilde skarpt, det er relativt lett. Det vanskelige er normalt å få god kontakt i et bilde. Kontakten virker rimelig tilfeldig, og det tekniske holder i mine øyne ikke mål.

  Uskarpe bilder er ikke nødvendigvis dårlige bilder. Men det må ha ett poeng. I dette tilfellet er det ikke noe poeng i uskarpheten.

  Men jeg kan egentlig ikke kommentere godt nok uten å ha vært til stede og opplevd lysforholdene.

  🙂

 • Simon
  19 August, 2009 - 1:01 am | Permalink

  Må korrigere meg selv litt. Jeg oppfattet bildet øverst på siden som bildet det ble snakket om.

  Bildet det er snakk om er ikke uskarpt nok til å virkelig fortjene slakt.

  🙂

  • Hjorthen
   19 August, 2009 - 1:06 am | Permalink

   Der kom du meg akkurat i forkjøpet 😆

   Firda forsvarer uskarpheten med at saken i avisa fokuserer på at Stoltenberg og co kom i hvert sitt helikopter, og at det var et litt sånn heseblesende besøk. Noe som bildet er med på å understreke, og jeg ser den.Som leser som ikke har peil på det fototekniske synes jeg det funker helt greit.

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: