web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

The Beautiful Game

jairzinho
Jairzinho scorer mot Peru

Jairzinho er en av bare tre spillere i historien som har scoret mål i hver eneste av rundene i et verdensmesterskap i fotball. Han spilte på flanken på det brasilianske landslaget i tre verdensmesterskap. I 1966, 1970, og i 1974. Det var i 1970 han scoret i hver eneste kamp, og ble da også verdensmester, sammen med blant andre Pele. Syv scoringer var imidlertid ikke nok til å bli toppscorer det året. Gerd Muller scoret 10.

Selv om det ikke ble flere VM på den kraftfulle vingen spilte han faktisk landskamper for Brasil i enda åtte år. Sin siste landskamp fikk han i mars 1982, mot Tsjekkoslovakia. Bare noen måneder før Zico, Socrates, Junior og Eder tok hele fotballverdenen med storm under verdensmesterskapet i Spania.

Leave a Reply

%d bloggers like this: