web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Pappa, pappa, se der kommer taktekkeren!

Jeg datt ut av Arild Pedersens artikkel om islamofobi på Minerva når han begynte å sammenligne muslimer med taktekkere eller hva det nå egentlig var han drev med der, prøve å antyde at Byggmakker egentlig er en terroristorganisasjon? Som sagt, jeg datt ut, så jeg vet ikke. Men jeg rakk å få med meg at han antok at islamistiske terrorister står bak 99 prosent av alle terrorhandlinger i verden i dag. Og siden han antar dette så er det heller ikke irrasjonelt, men tvert i mot evolusjonsmessig naturlig å være litt på tå hev i forhold til også normale muslimer.

Akkurat som det er evolusjonsmessig naturlig å være litt på vakt når det kommer en mann i Byggmakkerkjeledress susende ned mot taket ditt i fallskjerm. For alt du vet kan det jo være en forkledd fallskjermsoldat fra Wehrmacht som vil ha en omkamp for 1945 og alt det der.

Problemet med den tankerekken der, om det å være på tå hev i forhold til vanlige muslimer altså, bare glem det der med Wehrmacht, er at den er basert på en feilaktig antagelse. Islamstiske terrorister står nemlig ikke for 99 prosent av alle verdens terrorhandlinger.

Muligens står de for 99 prosent av alle terrorhandlinger vi leser om i avisa, men vi bør ikke tro alt vi leser, verken i avisene, i Minerva, eller for den saks skyld i denne bloggen. Men vi kan antagelig feste litt mer lit til Europols årlige rapport over hvordan det står til med terrorismen i Europa. I den ferskeste rapporten deres, EU terrorism situation and trend report kan vi lese gledelige ting som at terroristaktiviteten er synkende i Europa. Det var 515 utførte terrorangrep innenfor EU i 2008, og av disse 515 terrorangrepene så var det ett eneste av dem som kunne knyttes til islamistiske terrorister.

Det betyr vel så vidt jeg kan forstå at av alle terroristangrep i Europa i 2008 så var det 99.8 prosent av dem som ikke kunne knyttes til islamistiske terrorister.

Hvor mange av dem som kunne knyttes til taktekkere vet jeg ikke, da denne gruppen ikke er skilt ut som egen tabell i tallene fra Europol.

Som vanlig så er det separatistbevegelser som står for mesteparten av terrorismen i Europa, i tillegg så er det fortsatt noen gærninger på venstrekanten, og en og annen anarkist som driver litt god gammel revolusjonær virksomhet. Miljøvernere og forkjempere for dyrs rettigheter er også vel så handlekraftige som islamistene når det kommer til terrorhandlinger. Av en eller annen grunn er alt høyresiden driver med klassifisert som høyreekstremisme, og ikke som terror, og dukker derfor ikke opp i denne rapporten.

Forøvrig mener jeg at islamofobi er et like dumt ord som islamofascisme og lignende varianter, og trenger jeg en taktekker går jeg neppe til Byggmakker.

7 Comments

 • 19 January, 2010 - 2:33 am | Permalink

  Jeg leste bare begynnelsen til Pedersens artikkel, hvor han skrev noe om å forholde seg til virkeligheten eller noe slikt. Da skjønte jeg hva det gikk i, så jeg la ned skjermen og gikk meg en tur i stedet for, hvor jeg forresten kjøpte en pose mandler hos en hyggelig person som jeg antar er muslim. Burde jeg vært på tå hev? Kanskje kjøpt mandlene mine hos de kristne på Rimi?

  • 19 January, 2010 - 11:56 am | Permalink

   Rimi er svensk, det er jo riktig skummelt. De samarbeidet tross alt med Wehrmacht. Hvilket skulle bevise! 🙄

   • Hjorthen
    19 January, 2010 - 8:35 pm | Permalink

    Stol aldri på svenskene!

  • Hjorthen
   19 January, 2010 - 8:33 pm | Permalink

   Du kan ikke vite om de kristne på Rimi sender mandelpengene dine til Lord Resistance Army, kan du vel? Stjel dem neste gang!

 • 19 January, 2010 - 5:23 pm | Permalink

  Hjorthen, du er min helt. Har jeg noengang nevnt det?

  • Hjorthen
   19 January, 2010 - 8:35 pm | Permalink

   Nå nå, dette har jeg ikke fortjent!

 • Pingback: Kur mot islamofobi « minerva

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: