web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Frykten – reell eller skapt av massemediene?

Er det mer konflikt rundt islam enn rundt andre religioner? Vi har spurt profilerte debattanter i det norske samfunn.

via Frykten – reell eller skapt av massemediene?.

Og gjennom å se på hvem Aftenposten har bedt svare på spørsmålet så gir vel svaret nesten seg selv? Som Ali Esbati twittret:

Bara 5 av 6 i Aftenpostens enkät har tidigare utmärkt sig med utfall mot muslimer. Svagt. Tyder på islamisering.

Nå er det jo ikke det at utsagnene til Aftenpostens utvalgte bare er vrøvl fra viddene, jaja…i hvert fall ikke så lenge vi holder Hege Storhaug utenfor, men det finnes vel flere profilerte debattanter i det norske samfunn som kunne sagt noe om dette uten å komme trekkende med Huntington og massakrerte jøder?

3 Comments

 • 28 February, 2010 - 2:16 pm | Permalink

  Tynne greir fra tanta i Postgirobygget.
  Toje har sågar dr.grad i samfunnsfag og burde utvise litt mer metodekritikk. Et åpenbart problem er at når muslimer eller islamske stater er involvert blir det definert som islam. Når kristne eller vestlige (altså kristne) stater er involvert blir det ikke definert som en konflikt rundt kristendom. 👿

  • Hjorthen
   28 February, 2010 - 7:36 pm | Permalink

   Hvis vi skal la tvilen komme Toje til gode så er det kanskje ikke like lett å være dypsindig hver gang Aftenposten ringer? Men det er riktig som du sier, og det er vel også slik at Huntington ikke frikjenner kristendommen i sin tese om sivilisasjonsklasket heller? Kristendommen/vesten deler islams tro på at deres/våre verdier er det eneste rette, det vi/de tror på er selve målet for menneskeheten, og vi/de har ambisjoner om å konvertere andre til den rette tro? Hvis man først skal trekke inn Huntington så trenger man ikke stoppe ved islams blodige grenser liksom?

   • 28 February, 2010 - 8:17 pm | Permalink

    Jepp. Dette er uansett en uhyre omfattende og komplisert diskusjon, disse korte kommentarene kan umulig ta denne diskusjonen på alvor. Det grunnleggende premisset (at konflikter først og fremst har med religion å gjøre) er heller ikke godtgjort. La meg minne om at Blair fikk beskjed av Jesus om å innvadere Irak. Så hvilken krig er det? Religionskrig? Oljekrig?

    Toje og Storhaug har vel heller ikke empirien på sin side. Sett fra Midtøsten er det de vestlige landene som er skumle. Det er godt belegg for å hevde at det er Vesten som har blodige grenser: Gaza, Irak, Vietnam…listen er uendelig. Storhaug hevder at islam har en ideologi om dominans, vel, (nesten) alle religioner er arrogante og imperialistiske, ikke minst kristendommen med sin misjonsbefaling.

    Min konklusjon er klar: Frykten er i det store og hele skapt av media.

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: