web analytics
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/8/a/2/hjorthen.org/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 284

Mener serievoldtektene kan skyldes ny sexlov

Minst tre østeuropeiske prostituerte er ranet og voldtatt de siste dagene. Lørdag ble en russisk kvinne overfalt i en leilighet, mandag ble to ungarske kvinner bundet fast, voldtatt og ranet på Frogner.

Politiet frykter at gjerningsmennene er de samme, og at de har pekt seg ut utenlandske prostituerte som enkle mål.

Og dette mener nå altså Astrid Renland i PION og Høyres justispolitiske talsmann kan skyldes forbudet mot sexkjøp.

Særlig Høyres André Oktay Dahl lar følelsene flomme over når han snakker med VG:

– Det er nettopp dette jeg advarte mot da rødgrønne politikere sto der – nærmest med tårer i øynene – og skulle være solidariske med kvinner. Nå ser vi hvor lite verdt dette var.

Men ærlig talt, dette er da slappe saker. Det er ganske sikkert riktig når Renland sier at forbudet mot sexkjøp har gjort prostitusjonen mer skjult. Men derfra til å hevde at disse serievoldtektene kunne vært unngått om det fortsatt var lov til å kjøpe sex er det et ganske langt sprang, og så det er ikke noe i saken til VG her som tyder på at Renland og Oktay Dahl har spenst nok til å klare det hoppet.

Oktay Dahl sier at prostitusjonsmarkedet har blitt mer uoversiktlig, men politiet virker tvert i mot å ha bra oversikt. De sier at forbudet virker, at markedet har blitt mindre, flyttet til mindre områder, og at handelen nå foregår senere på natten. Jeg tror på politiet her, det er ulovlig å kjøpe narkotika også, og markedet er nok ganske uoversiktlig der. Allikevel har nok politiet bra oversikt over hvor det foregår, hvem som selger og hvem som kjøper.

Det var dessuten ikke akkurat noen solskinnsjobb å være prostituert før sexkjøpforbudet kom heller. En snart ti år gammel dybdestudie fra utekontakten i Bergen konkluderte med at volden mot prostituerte hadde blitt grovere.

– Volden er blitt grovere og langt mer omfattende enn vi trodde. Kundene går lengre enn de har gjort før.

Fortalte Marit Sagen Grung, og snakket om Gruppevoldtekt, kidnapping, spark og slag. I 2002, mens prostitusjonsmarkedet altså burde være mer åpent og oversiktlig. Det hindret åpenbart ikke at prostituerte fikk bank.

Det er ingen grunn til å  tro at serievoldtektene kunne vært unngått uten sexkjøpsloven.

26 Comments

 • Petter
  11 March, 2010 - 8:46 am | Permalink

  Serievoldtektene er et resultat av årevis med tankeløs innvandring!

  • Hjorthen
   11 March, 2010 - 10:45 am | Permalink

   Ja det er sant, russiske og ungarske kvinner burde vite bedre enn å komme til Norge og la seg voldta. Tankeløst av dem!

 • Arne
  11 March, 2010 - 8:51 am | Permalink

  Serievoldtektene har ingenting med forbud mot sexkjøp.

  Tankeløs innvandringspolitikk er hva som er bakgrunnen for disse overgrepene.

  At asylsøkere og innvandrere må på antivoldtektskurs, forteller sitt om hva slags personer vi lar komme til landet vårt. Skal vi få gjort noe med dette problemet, må folk bruke stemmeretten sin, og stemme anderledes ved neste valg!

  • Hjorthen
   11 March, 2010 - 10:46 am | Permalink

   Ja! Stem NEI til voldtekt!

  • Softtag
   12 March, 2010 - 8:10 pm | Permalink

   Det er vanskelig å si om disse vold,voldtekt og ran sakene mot prostituerte den siste tiden ikke ville ha funnet sted hvis den nye sexkjøpsloven var innført. Men det som er sikkert er det faktum at når miljøet har blitt enda mer krimminalisert trekker det seg til seg flere voldskrimminelle.

   Softtag

   • Hjorthen
    14 March, 2010 - 7:00 pm | Permalink

    Kan hende du har rett i det, men prostituerte har vært utsatt for vold i alle år, det blir litt for billig retorikk når vold mot prostituerte nå plutselig skyldes den nye sexkjøpsloven.

  • 8 August, 2010 - 11:30 am | Permalink

   Her er resultatet av en forskningsrapport fra 2004:

   http://www.independent.org/publications/working_papers/article.asp?id=1300

   Sannsynligheten er vel stor for at vi vil få samme voldtektsrate som Sverige har, nå som vi har like lover. Det vil si at vi går fra 15 per 100.000 til 22 per 100.000. En økning på 7 per 100.000: altså omtrent 350 flere voldtekter i året.

 • 11 March, 2010 - 9:55 am | Permalink

  Ennå et resultat av et feministisk tyrannisk lov. Det vil alltid være horer og menn vil alltid kjøpe deres kropp. Forbudet vil bare resultere i flere voldtekter. Andre land har forstått det og nærmest eliminert voldtekter. Norge ? Dem vil aldri forstå, bare forby alt…

  • Hjorthen
   11 March, 2010 - 10:50 am | Permalink

   Ned med statsfeminismen! Det vil alltid være horer, og menn vil alltid kjøpe deres kropp og denge dem litt når det er nødvendig. Forbud mot dette vil bare føre til at mannen blir hjemme og denger kona i stedet. Eller moren sin. Eller noen kattunger. Stem nei til det feministiske tyranniet ved neste valg!

 • ok
  11 March, 2010 - 10:31 am | Permalink

  Dette skyldes ikke ny sexlov. De skyldes at niggere med bling får gjøre hva faen de vil. Å legge skyld på noen elle noe som helst annet er meget trangsynt. Ut med det jævla pakket. Dette landet må jo faen meg snart få nok!

 • KEE
  11 March, 2010 - 10:46 am | Permalink

  Trollene sprekker ikke i solen.
  Og så over til saken: Voldtektene hadde vært unngått om menn sluttet å voldta. Kan ikke være mye til mannfolk disse fyrene her. Skal man søke å redusere slike forferdelige hendelser, må man få tak i individene med et så forkvaklet og sadistisk menneskesyn.
  Og det har fint lite å gjøre med bling i øra.

 • 11 March, 2010 - 2:08 pm | Permalink

  Næmmen, her var det da mange søte, sinte menn, da du. Har du twinglylenket deg opp til VG igjen nå da, Firdamannen?

  Personlig skylder jeg på mixmasterne. Og rovdyrpolitikken.

  • Hjorthen
   14 March, 2010 - 6:47 pm | Permalink

   Ja nå var det lenge siden sist, og lesertallene går jo rett i dørken om dagen. Dessuten er det jo litt morsomt med disse sinnafolkene da. I små doser.

 • 11 March, 2010 - 2:12 pm | Permalink

  Når man ser slike kommentarfelt er det nesten så man revurderer sin oppslutning om enhetsskolen. Det er ikke sikkert det er en styrke for det norske samfunnet at alle får tilgang til å lære seg å lese og skrive.

  • Hjorthen
   14 March, 2010 - 6:48 pm | Permalink

   Aha! En sånn derre sosialelitistmarxistfeminazi! Fy deg!

 • 11 March, 2010 - 2:16 pm | Permalink

  Arnfinn har et poeng! Dersom voldtektsmennene hadde fått utløp for voldsbehovet sitt gjennom å banke litt rovdyr i stedet, hadde mye av problemet vært løst.

  Jeg foreslår å sette en kvinnevond horekunde inn til ei mannevond bjørnebinne og se hvem som holder ut lengst.

  • Hjorthen
   14 March, 2010 - 6:49 pm | Permalink

   Ideen er god den, men trekk nå ikke Ottar inn i diskusjonen da!

 • Guri
  11 March, 2010 - 5:15 pm | Permalink

  😯
  Her var det, eh, livat i dag. Eller noko.

  Personleg held eg med Arnfinn Pettersen, det er heilt klart mixmasterane som har skulda. Forby mixmasterar i dag! 😈

  • Hjorthen
   14 March, 2010 - 6:50 pm | Permalink

   Hvis vi forbyr mixmastere, er det fortsatt greit med foodprocessor?

 • 11 March, 2010 - 10:06 pm | Permalink

  Jeg har heldigvis klart å unngå å gjøre meg om en mening om dette, slik at jeg slipper å overse at begge sider har gode argumenter. Men analysen din her synes jeg forsåvidt er god.

  Likevel kommer du med en påstand jeg finner det verdt å stille spørsmål ved:

  “[D]et er ulovlig å kjøpe narkotika også. Allikevel har nok politiet bra oversikt over hvor det foregår, hvem som selger og hvem som kjøper.”

  Jo, det kan nok gjelde for enkelte narkotika, men jeg tror for å være helt ærlig at politiet ikke har særlig oversikt over handelen med verken popdop som GHB eller “klassikeren” cannabis. Storfiskene i narkotikahandelen tas så godt som aldri, og av småfisker er det mange som svømmer unna.

  Mulig politiet har bedre oversikt i Florø enn de hadde på Voss i hine hårde, der vanlige gymnaselever nok var bedre orientert enn lensmannen, men likevel… På Voss fungerte en lokal forretning nærmest som en nederlandsk coffee shop i lengre tider før politiet reagerte.

  • Hjorthen
   14 March, 2010 - 6:55 pm | Permalink

   Ja det er riktig det, full oversikt over narkotikasalget – eller prostitusjonsmarkedet – har man vel ikke til enhver tid. Det holder ikke helt vann det der, men jeg tror allikevel at graden av oversikt har relativt lite med om hvorvidt det er lov å kjøpe eller ei. Men egentlig vet jeg jo ikke, at politiet sier at miljløet har blitt mindre, kan selvfølgelig bety at det er det synlige miljøet som har blitt mindre. Men inntil videre velger jeg å tro at de vet hva de snakker om.

 • 22 March, 2010 - 11:34 am | Permalink

  Dette kommentarfeltet gav meg i hvertfall en god latter. Takk for tålmodige tilsvar.

  • Hjorthen
   24 March, 2010 - 8:58 pm | Permalink

   Takk takk, man gjør så godt man kan.

 • Du
  22 July, 2010 - 12:01 pm | Permalink

  Serievoldtekter skyldes ny sexlov? 😯

  Folk får seg til å si de utroligste ting, dette har da ingenting med lovverk å gjøre, dette har med syke mannfolk å gjøre, er det virkelig noen som tror at voldtektsforbrytere bryr seg om lovverket uansett hva det sier? Man kan ikke si at noen blir en voldtektsmann fordi “lovverket gjorde det så vanskelig for han”. Problemet her er at vi lar disse menneskene leve, vi nå ha dødsstraff for denne type handlinger og vi må ha det nå! Dette er syke mennesker som ikke er i stand til å kontrollere seg selv og de må lukes vekk. Jeg ser ikke at dette skulle være noe problem heller, antar at ingen er interessert i å ha denne type mennesker gående løst rundt seg.

 • 5 August, 2010 - 1:17 pm | Permalink

  Moraliserende lover fører kun til høyere inntjening hos de kriminelle.

  Strenge narkotikalover har gitt Hells Angeles enorme intekter opp gjennom årene, og nå har de fått sexkjøpsloven som en gavepakke slik at deres bordeller kan drives med enda større profitt.

  Og hvordan blir egentlig sexkjøpsloven brukt? Er dette betryggende:

  http://infonorway.blogspot.com/2010/08/norwegian-oscar-wilde-law.html

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: